Siyaset Erdoğan: Seçim başarısından umutlarını kesmişler
Paylaş
Erdoğan: Seçim başarısından umutlarını kesmişler

Erdoğan: Seçim başarısından umutlarını kesmişler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mahalle mahalle, sokak sokak direniş çağrısı yapanların seçimde başarı sağlayacaklarına dair umutlarını kaybetmiş durumda olduğunu" ifade ederek, "Halka, demokrasiye, sandığa inanan, kendisine güvenen partiler başkalarından medet ummazlar" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM Adalet Komisyonundaki CHP’li üyelerin istifası konusuna da değinerek, Anayasa ve İçtüzük uyarınca yeni üyeler seçilinceye kadar komisyonun çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

"Mahalle mahalle, sokak sokak direnme" çağrısıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir açıklamaya yapmaya davet ettiğini anlatan Erdoğan, "Ne yazık ki, CHP’den tatmin edici bir açıklamayı bırakın, zımmi olarak bunu destekleyen açıklamalar geldi" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerek bu açıklama, gerek bu açıklama karşısında Genel Başkanın suskunluğu CHP’nin kodlarının, CHP’nin genlerinin hiçbir değişime, hiçbir mutasyona uğramadığını gösteriyor. 1960 müdahalesi öncesinde, CHP aynı şekilde tahrik yoluyla, kışkırtma yoluyla, gençleri sokağa dökme yoluyla müdahalenin zeminini oluşturdu; müdahaleye çanak tuttu ve alkışladı. Bugün aynı şeyi tekrarlamak istiyorlar.

Haberin Devamı

Türkiye’nin değiştiğine, aziz milletin ne kadar güçlü bir şekilde reyine sahip çıktığına inanmak, bunu görmek istemiyorlar. İşin daha da ilginç yanı şu: ’Mahalle mahalle, sokak sokak direnme’ çağrısı yapanlar belli ki seçimde bir başarı sağlayacaklarına dair umutlarını kaybetmiş durumdalar. Seçimden başarılı şekilde çıkacaklarına inansalar böyle çağrıları asla yapmazlar. Bu bir umutsuzluk çağrısıdır, bu çaresizlik göstergesidir.

CHP’ye şunu net olarak hatırlatmak istiyorum. Türkiye 1950’lerin, 1960’ların Türkiye’si değil. Türkiye ileri demokratik standartlara ulaşmış, artık statükoyu, artık vesayeti sorgulayan; siyaseti şekillendirme gayreti içindeki çeteleri, mafyayı tasfiye etmiş, tasfiye eden bir ülke. Türkiye demokratik olgunluğa erişmiş bir ülke.

Millet, artık reyine, iktidarına sahip çıkıyor. En önemlisi de sandığa, demokrasiye sahip çıkıyor. Seçim dışında, sandık dışında, demokrasi dışında hiçbir yöntem milletin nezdinde itibar görmeyecek. Tam tersine millet tarafından eminim ki şiddetle telin edilecektir.

CHP eskiden beri kendi siyaset yapamadığı, rakipleriyle baş edemediği için ya birilerini göreve davet eder ya halkı sokağa davet eder. Halka, demokrasiye, sandığa inanan, kendisine güvenen partiler başkalarından medet ummazlar. Sadece millete ve demokrasiye inanırlar. CHP artık bu kolaycılığı, bu sorumsuzluğu bir yana bırakmalı. Demokratik bir siyasi parti gibi davranmalı. Millete eline taş sopa alıp, sokak sokak direnme çağrısında bulunanlar bu ülkenin birliğine ve kardeşliğine kastetmenin bedelini elbette sandıkta çok ağır bir şekilde ödeyecektir.

Haberin Devamı

Böyle bir çağrının herhangi bir milletvekilimiz, bırakın milletvekilimizi herhangi bir beldede bir belediye meclis üyemiz tarafından yapıldığında nasıl bir tepkiyle karşılanacağını sözlerin takdirlerine sunuyorum."