Siyaset Erdoğan: Partiler cezalandırılmamalı
Paylaş
Erdoğan: Partiler cezalandırılmamalı

Başbakan Erdoğan, DTP'nin kapatılma kararını "Partiler değil kişiler cezalandırılmalı" diye değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Nikola Şpiriç arasında ve heyetler arası gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan, burada, parti kapatmalarıyla ilgili bir soruya cevap verirken, Türkiye’nin, adeta kapatılmış partiler mezarlığına dönmüş olduğunu kaydetti ve bunun, doğru bir yaklaşım tarzı olmadığını belirtti. Başbakan, “Hatta Venedik kriterlerini dahi ben bu noktada yeterli bulmuyorum,” diye de ekledi.

“MUŞ’TAN DETAYLI BİLGİ HENÜZ GELMEDİ”

Başbakan Erdoğan, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kendisine, Muş’un Bulanık ilçesindeki 2 ölümlü olayla ilgili bir soru yöneltilen Başbakan, detaylı bilginin henüz ellerine ulaşmadığını söyledi ve olayların saat 13.30 itibariyle meydana geldiği bilgisini verdi. Erdoğan, olayda hayatını kaybedenlerin isimlerini de verdi.

“İSTİFALAR GELMEDEN DEĞERLENDİRME YAPMAK DOĞRU OLMAZ”
Kapatılan DTP’nin bağımsız kalan vekillerinin istifalarının Meclis’e gelmesi halinde tutumlarının ne olacağının sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, henüz TBMM’ye gelmiş bir istifa durumunun söz konusu olmadığını, bu yüzden de şimdiden herhangi bir şey konuşmak istemediğini dile getirdi.

“CEZALANDIRILACAKSA GERÇEK KİŞİ CEZALANDIRILMALI”

Bir gazetecinin, DTP’yi hatırlatarak parti kapatma konusundaki görüşlerini istemesi üzerine Başbakan Erdoğan, “Tüzel kişiliklerin, ister parti olsun, ister vakıflar olsun, ister dernekler olsun, hepsinin de kapatılmasına ben ve partimiz karşıyız.

Çünkü, bir siyasi parti suç işlemez, suçu, gerçek kişiler işler. Dolayısıyla, eğer cezalandırılacaksa gerçek kişi cezalandırılır,” yanıtını verdi.

“VENEDİK KRİTERLERİNİ BİLE YETERLİ BULMUYORUM”
“Bir partiyi kapatırsınız ertesi gün başka bir parti kurulur,” diyen Başbakan, bu türden uygulamalarla, demokrasi için olumlu adımlar atılamayacağını söyledi. Türkiye’nin, adeta kapatılmış partiler mezarlığına dönmüş olduğunu kaydeden Başbakan, bunun, doğru bir yaklaşım tarzı olmadığını belirtti ve “Hatta Venedik kriterlerini dahi ben bu noktada yeterli bulmuyorum,” dedi.

Haberin Devamı