Siyaset Erdoğan: ÖSYM'nin açıklaması tatmin edici
Paylaş
Erdoğan: ÖSYM'nin açıklaması tatmin edici

Başbakan Erdoğan, YGS'ye ilişkin iddialar konusunda, "ÖSYM Başkanı'nın yapmış olduğu açıklamalardan ben tatmin oldum. Şu anda da zaten Danıştay'ın verdiği karar da ortada" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

YGS’ye ilişkin iddialara yönelik sorulara ilişkin Erdoğan, bu konuda daha önce değerlendirmelerde bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"ÖSYM Başkanı’nın yapmış olduğu açıklamalardan ben tatmin oldum. Şu anda da zaten Danıştay’ın verdiği karar da ortada. Bu arada bir şey çok açık, net belli her halde birilerinin tezgahı bozuluyor ki bu işten çok rahatsızlar ve şu anda çok çok farklı bir uygulamayla, çok daha dinamik bir yapıyla, inanıyorum ki çok daha kaliteyi, niteliği artırıcı bir yapıyla böyle bir imtihan sistemi gerçekleştirildi. Ben de kendilerine bu uygulamada başarılar dilerken, tüm başarılı öğrencilerimizi de kutluyorum.

Burada zaman kaybıyla ikinci imtihanı engelleme gayretleri var ve sokaklara kimlerin döküldüğü ortadadır. Bunların provokatif eylemleri hiçbir zaman bu YGS imtihanını da bence olumsuz yönde etkilememelidir diye düşünüyorum. Burada samimi olarak kazananlara geleceğe yönelik başarı temennilerimi iletiyorum."

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI

Merkez Bankası Başkanlığına yapılacak atamaya ilişkin sorulara karşılık Erdoğan, "Kararnameyi Köşke gönderdikten sonra açıklarsak her halde daha isabetli olur ama zihinsel olarak hazırız. Biz hazırlığımızı yaptık. Bakanımla da değerlendirmeleri aramızda yaptık ve Bakanlar Kurulundaki imzayı hazırlayacaklar, tamamlayacaklar ve ondan sonra da sonra da Köşke göndereceğiz. Köşkten çıktıktan sonra belli olursa iyi olur" diye konuştu.