Siyaset Erdoğan: Millet 'git' derse, gideriz!
Paylaş
Erdoğan: Millet 'git' derse, gideriz!

Başbakan Erdoğan, Küçükçekmece Belediyesi'nin "Arenamega" adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde konuşuyor

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

KADİR GECESİ MESAJI


Allah işkence altında inleyen tüm Müslümanlara dayanma gücü nasip eylesin. Mısır’daki zor günler geçiren kardeşleriniz için bu mübarek gecede dualarınızı esirgemeyin.

Buruk bir Ramazan yaşadık. Kadir Gecesi’ne mahsun duygularla giriyoruz. Şunu da biliyoruz ki her karanlık gecenin mutlaka aydınlık bir sabahı vardır.

Sabrın sonu mutlaka zaferdir. Asla karamsar olmayacağız.

Hicret sırasında o kutlu mağarada Hz. Ebu Bekir peygamberimize o sıkıntının olduğu anda ‘’Allah’ın yardımı ne zaman?’’ diye sorduğunda peygamberimiz ‘’Korkma. Muhakkak ki Allah’ın yardımı yakındır’’ demiştir. Allah bize bir Musa zaferini müjdeleyecektir.

BU ESERİN BENZERİ YOK

Küçükçekmece bir çamur deryasıydı. Belediye Başkanı olduğum zamanda burada mesafe alınamıyordu. Mesafe almak için dertli olmak gerekiyordu. O zaman biz üzerimize düşeni yapıyorduk ama ilçe belediyelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün burada muhteşem bir eserin açılışını hep beraber yapıyoruz. Şu anda şu eserin benzeri yok.

Tüm Türkiye’ye hitap edecek bir yatırımı resmi olarak herkesle buluşturuyoruz.

30 dönüm arazi üzerinde muhteşem sahnesi, mimarisi, dünyaya örnek teşkil edecek ışıklandırma ve ses sistemiyle bu güzel eser İstanbul ve Türkiye’nin önemli bir sanat merkezi olacak.

6 bin koltuk artı 2 bin ayakta olmak üzere 8 bini kapalı, 27 bini de ayakta olmak üzere 35 bin kapasiteli bir salonun içindeyiz.

Burası Avrupa’nın en büyük sahnesi.

TÜRKÇE HASSASİYETİNİ KAYBETTİK

Açılışını yaptığımız kamu ya da özel sektör yatırımlarında maalesef her şey birbirine karıştığı için zorlanıyoruz. Türkçe hassasiyetini kaybettik. Burada böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Bizim son derece zengin bir dilimiz olmasına rağmen niçin?

Eserlerimize isim koyarken yokluğunu ve yoksulluğunu hissetmeyeceğimiz bir tarihimiz var. Kültür diyoruz o da Türkçe değil. Hadi onu da Türkçeleşmiş kabul ediyoruz. İthal kelimelerle Türkçemiz mahvedildi.

Kültür ve Turizm Bakanı’na da hatırlatıyoruz gereğini yapmamız lazım.

ARENA MEGA YERİNE BAŞKA BİR İSİM DÜŞÜNÜN


Bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi dilimizi yansıtacak bir anlayışı sürdürmemiz lazım. Bugün açılışını yaptığımız eserine ismiyle müsamma olsun Arenamega yerine daha bizden bir isim düşünülmesini de sizlerin takdirine sunuyorum.

BİZİ DAHA GÜÇLÜ KILACAK BİR SIR VEREYİM Mİ

Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü akamete uğratmak için çaba sarf edildiğini görüyoruz Türkiye 2002 sonunda başlattığı yürüyüşünü sürdürüyor. Hiç kimse Türkiye’nin büyümesini durduramaz. Bundan 10 yıl önce bir anayasa kitapçığı fırlatıldığı için Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşamıştı. Türkiye’yi o zamanki gibi zayıf olduğunu düşünen varsa yanılgı içindedir.

Bizi daha güçlü kılacak bir sır söyleyeyim mi? Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve büyük Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz

O TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ

Hedeflerimizden uzaklaştırmak için her türlü senaryoyu uygulamaya çalışıyorlar. 2023 hedeflerine ulaşmamamızı için her türlü tuzağı kuruyorlar. Biz bunlara aldanmayacağız. Bütün tuzakları alt üst edeceğiz. Biz partimizi kurarken bir şey söyledik: Yeter söz de karar da milletindir dedik

10,5 yıllık iktidarımız süresince demokrasiyi yüceltmek için sürekli gayret gösterdik. Türkiye’de artık buradan geriye gidiş yok

TÜRKİYE’NİN ROTASINI SOSYAL MEDYA BELİRLEMEZ

Türkiye’nin istikametini milli irade belirler. Türkiye’nin rotasını ne medya, ne sosyal medya, ne sermaye ne de terörize edilen sokaklar değil Türkiye’nin geleceğini sadece sandık belirler

KİRLİ MEKTUPLARIN ALTINA İMZA ATMIYOR DİYE KİMSE MİLLETİ YOK SAYMASIN


Şiddete başvurmuyor diye polise taş atmıyor diye kimse milleti yok saymasın. Manşetlere çıkmıyor diye uluslararası gazetelerde kirli mektupların altına imza atmıyor diye kimse milleti yok saymasın. Bu millet manşetini sandıkta kendisi atmıştır

MİLLET 'GİT' DERSE GİDERİZ

Millet git derse boynumuz kıldan ince gideriz. Millet kal derse milletin emanetini de namus bilir o emaneti son nefesimize kadar koruruz. Birileri bizi Mısır yapmak istiyor diye eyvallah mı diyelim. Asla

Mısır’da şu anda gasp edilmiş bir millet hakkı var.

SİZİ PARANIZ İÇİN DEĞİL ALLAH İÇİN SEVİYORUM

Kardeşlerim ben sizleri paranız pulunuz için değil sadece Allah için seviyorum. Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik dediğimde bu anlayışla söylüyoruz.

YAŞAM TARZLARIMIZA SAYGI DUYACAĞIZ

Birbirimizin yaşam tarzlarımıza saygı duyacağız, birbirimize hoşgörü göstereceğiz. Güzel günler bizi bekliyor. 76 milyon bundan çok daha iyisini hakkediyor.

Çalışacağız, gayret göstereceğiz. Hakettiğimiz o günlere hep birlikte erişeceğiz.

Haberin Devamı