Ekonomi Erdoğan: İstanbul uluslararası bir finans merkezi olma yönünde ilerliyor

Erdoğan: İstanbul uluslararası bir finans merkezi olma yönünde ilerliyor

Paylaş
Erdoğan: İstanbul uluslararası bir finans merkezi olma yönünde ilerliyor

Erdoğan: İstanbul uluslararası bir finans merkezi olma yönünde ilerliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’u merkez alarak, uçakla 3 saatlik bir mesafeyle ulaşılan geniş coğrafyanın, dünya nüfusunun en yoğun, dünya pazarlarının en canlı coğrafyasını teşkil ettiğini belirterek, “İstanbul, bizim de son dönemdeki yoğun gayretlerimiz neticesinde, Uluslararası bir finans merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 14. Uluslararası İş Forumu Kongresinin açılışında yaptığı konuşmada, İslam iş dünyasının bir araya geldiği “en büyük” organizasyon olan MÜSİAD Fuarı’nın İstanbul’da gerçekleştiriliyor olmasını isabetli bulduğunu ifade etti.

İstanbul’un kapılarının, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından açıldığını hatırlatan Erdoğan, “O günden itibaren kapılarını her zaman ve herkese açık tutan bir şehirdir. İstanbul, farklı medeniyetleri, farklı kültürleri, farklı dilleri, inançları, renkleri kendi potasında bir arada ve hoşgörü içinde barındıran emin bir şehirdir. Bu şehrin sokaklarına girdiğinizde, kadim medeniyetlerin izlerini gördüğünüz kadar, hoşgörüye, birlikte yaşama kültürüne, gökkuşağının tüm renklerine, insanlığın tüm farklılıklarına da şahit olacaksınız. Bu şehirde eminim ki kendinizden bir şeyleri, kendinize ait renkleri de bulacaksınız; kendinize ait sesleri, yüzleri, lezzetleri de bulacaksınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, bütün bunlarla birlikte, İstanbul’da, modern bir şehrin tüm özelliklerine, kökleri Doğu’da, yüzü Batı’ya dönük bir şehrin tüm emarelerine de şahit olacaklarını dile getirerek, İstanbul’un Doğu ile Batı’nın tam kesiştiği noktada, bir bilim merkezi, medeniyet merkezi ve bir tanışma, kaynaşma merkezi olduğunu söyledi.

“BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR”

65 ülkeden MÜSİAD’ın fuarına katılan misafirlerin, İstanbul’un, buluşturan, tanıştıran, kaynaştıran vasfını ve imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri dileğinde bulunan Erdoğan, “Burada yeni dostlukların kurulmasını, yeni işbirliklerinin oluşmasını, yeni ortaklıkların tesis edilmesini önemsiyor; bunların kalıcı olmasını temenni ediyorum” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İstanbul’u merkez alarak, uçakla 3 saatlik bir mesafeyle ulaşacağınız geniş coğrafya, dünya nüfusunun en yoğun, dünya pazarlarının en canlı coğrafyasını teşkil ediyor. İstanbul, bizim de son dönemdeki yoğun gayretlerimiz neticesinde, uluslararası bir finans merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Hızla büyüyen ekonomisiyle, hızla gelişen yatırım ortamıyla, iş gücüyle, coğrafi imkanlarıyla Türkiye, her yatırımcıyı, girişimciyi, Türkiye ve İstanbul üzerinden iş ilişkileri kurmak isteyen tüm işadamlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktadır. Devletin ilgili tüm kurumları, ilgili bakanlıklarımız, MÜSİAD gibi sivil toplum örgütlerimiz, bizzat şahsıma bağlı olarak çalışan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansımız, her an sizlere yardımcı olmak için seferber durumdadır.”

“Bir fincan kahvenin, kırk yıl hatırı vardır” sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, katılımcılara, “Burada Türk kahvesini mutlaka tadın. En az bir fincan az şekerli, orta şekerli veya şekerli kahve mutlaka için. İnanıyorum ki, o zaman İstanbul, sizin için bir köprü şehir, bir aracı şehir değil, kendinizi evinizde hissettiğiniz, hissedeceğiniz ve huzurla yatırım yapacağınız, ticaret yapacağınız bir şehre dönüşecektir” diye seslendi.