Siyaset 'Erdoğan daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başladı'
Paylaş
'Erdoğan daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başladı'

CHP'li Hamzaçebi: Çatı aday (Ekmeleddin İhsanoğlu) açıklanınca Erdoğan panikle, daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başladı

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için “çatı aday” gösterme kararı aldığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyası için her iki partide de hazırlık çalışmaları başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, kampanyanın “koordinatörlüğü” ile görevlendirilirken iki parti önümüzdeki hafta sonuna kadar adaylık başvurusu için imzaları tamamlayıp 30 Haziran’da TBMM Başkanlığı’na başvuruyu yapmayı planlıyor.

MİTİNG YERİNE TELEVİZYON VE TOPLANTILAR

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyası için her iki parti de “lojistik destek” sağlama kararı alırken cumhurbaşkanlığı seçimi olması nedeniyle “miting” yerine başta televizyon olmak üzere medyanın etkin kullanılması, kapalı salon toplantıları ve sivil toplum, meslek örgütleri ziyaretleri, kanaat önderleri ile toplantılar yapması planlanıyor. İhsanoğlu’nun adaylık başvurusunun yapılmasının ardından CHP ve MHP liderlerine teşekkür ziyareti yapacağı belirtiliyor. İhsanoğlu’nun ardından basın toplantısıyla açıklamalar yapması, bu tarihe kadar da bir açıklama yapmaması kararı alındı.

İhsanoğlu’nun adaylık sürecine ilişkin soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, gelecek hafta adaylık başvurusu için imzaları gelecek hafta tamamlamış olacaklarını belirterek “CHP Grubu çok güçlü şekilde Sayın Ekmel İhsanoğlu’na adaylık desteğini verecektir. Bundan kimse kuşku duymasın” görüşünü dile getirdi. İmzaların MHP ile birlikte olup olmayacağının sorulması üzerine Hamzaçebi, bunun ayrıntı olduğunu, ayrı da beraber de olabileceğini söyledi. Hamzaçebi, “Ayrı olmasında hiçbir sakınca yok çünkü Ekmel İhsanoğlu CHP, MHP birlikteliğinin adayı değil geniş toplum kesimlerinin adayıdır. Biz, geniş toplum kesimlerinin arzusuna, isteğine iki siyasi parti olarak öncülük ettik” diye konuştu.

Hamzaçebi, İhsanoğlu için “kopya aday” değerlendirmesi yapıldığının anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

“ÇOK BÜYÜK FARKLAR VAR”

Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasında çok büyük fark olduğunu, temel farklar olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu anayasanın çizdiği çerçevede görev yapacağını ifade eden bir cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kişilerin ötesinde aynı zamanda bir cumhurbaşkanlığı modeli seçimi olacağına dikkat çeken Hamzaçebi, şunları ifade etti:

“Parlamenter sisteme sahip Türkiye’de anayasal çizgiler içinde görev yapacak bir cumhurbaşkanı mı yoksa bu çizgilere sığmayacak Türkiye’yi dönüştürmeye çalışacak bir cumhurbaşkanı mı?

Yine ikinci önemli bir fark var. Sayın İhsanoğlu demokratik bir cumhurbaşkanı adayıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan otoriter rejim heveslisi bir cumhurbaşkanı adayıdır.”

“ONLAR BİZİ KOPYA EDİYOR”


İhsanoğlu’nun demokrasiye, temel insan haklarına ve özgürlüklere saygılı bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu kavramlara saygı duymayan bir cumhurbaşkanı adayıdır. Sayın Ekmel İhsanoğlu bütün inançlara eşit mesafede olduğunu söyleyen bir cumhurbaşkanı adayıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan inançlar arasında ayrım yapan bir cumhurbaşkanı adayıdır. Doğrusu ben Sayın Ekmel İhsanoğlu ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında herhangi bir benzerlik kuramadım. Ama onların bundan sonra öyle anlaşılıyor ki Sayın Ekmel İhsanoğlu’nu takip edecekleri ortaya çıkıyor, CHP’yi takip edecekleri ortaya çıkıyor. Çünkü Sayın Ekmel İhsanoğlu’nun aday olarak açıklanmasından sonra bir panik psikolojisi onları sardı. Sayın Başbakan panikle daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başladı, sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye başladı. Bundan sonra siyasi partileri ziyaret edeceklerini söylüyor Sayın Başbakan. Çok geç kaldılar. Bizi taklit ediyorlar. Galiba onlar bizi kopya ediyorlar” dedi.

İki Parti Daha 'İhsanoğlu' Dedi!

Diğer yandan MHP ve CHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu isminde iki parti daha olumlu görüş bildirdi.

Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıkladı!

Demokratik Sol Parti ise beklentileri karşılamadığı gerekçesiyle İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini duyurdu.

Haberin Devamı