Siyaset Erdoğan, Cameron ve Schmidt ile görüştü
Paylaş
Erdoğan, Cameron ve Schmidt ile  görüştü

Başbakan, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile telefonda görüştü

BAŞBAKAN ERDOĞAN, İNGİLTERE BAŞBAKANI CAMERON İLE GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bulunduğu sırada, İngiltere Başbakanı David Cameron ile Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider, görüşme sırasında, Şam yönetiminin sivil halka karşı kimyasal silah kullanmaktan çekinmediğinin açıkça ortaya çıkmasının ardından, uluslararası toplumun yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalamayacağını vurguladılar.

Başbakan Erdoğan, bugün Güneysu’dan Trabzon Hava Limanı’nda helikopterle intikali sonrasında, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt'i de telefonla arayarak, Suriye ve Mısır’daki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunmuştu.

BAŞBAKAN, DANİMARKA BAŞBAKANI'YLA GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile telefonla görüştü. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın Güneysu’dan Trabzon Hava Limanı’nda helikopterle intikali akabinde gerçekleşen telefon görüşmesinde, iki lider Suriye ve Mısır’daki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulundular.

Başbakan Erdoğan’ın, Suriye ve Mısır konularında bir süredir yürütmekte olduğu telefon diplomasisi çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmede, Esed yönetiminin masum halka karşı kimyasal silah kullanmasının ardından uluslararası toplumun somut adımlar atmasının kaçınılmazlaştığına dikkat çektiği öğrenildi.

Görüşme sırasında, Mısır’da tüm tarafların katılımıyla demokratik sürece geçilmesi gerektiği husususunun da Başbakan Erdoğan tarafından Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt’e ifade edilmiş olduğu bilgisi edinildi.