Siyaset Erdoğan: Böyle bir saçmalık olur mu?
Paylaş
Erdoğan: Böyle bir saçmalık olur mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'daki olaylar karşısında müdahale ya da yaptırımların gündeme alınmasını Libya halkı adına, Libya'daki yabancılar adına kaygı verici buluyoruz.

Yönetimlerin yanlışlarının faturası, halklara ödetilmemelidir. Libya halkının cezalandırılması anlamına gelecek her türlü yaptırım ve müdahale büyük ve kabul edilemez sıkıntılara sebep olabilir. Şimdi bize basın mensupları soruyor. NATO Libya’ya müdahale etmeli midir? Böyle bir saçmalık olur mu yahu? NATO’nun ne işi var Libya’da? Türkiye olarak biz bunun karşısındayız, böyle bir şey konuşulamaz, tartışılamaz" dedi.

Haberin Devamı

CLINTON: "KADDAFİ ACİLEN İSTİFA ETMELİ"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kendi halkını bastırmak için "paralı asker ve haydutlar" kullanan Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin hemen istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Clinton, Cenevre’deki BM İnsan Hakları Konseyi toplantısında, "Kaddafi ve çevresindekilerin bu eylemlerinden dolayı sorumlu tutulması gerektiğini"
belirterek, her türlü olasılığın masada olduğunu kaydetti. Clinton, "Kaddafi için, başka bir şiddet ya da erteleme olmadan, hemen şimdi gitme zamanı geldi" dedi.