Siyaset Erdoğan: Bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir
Paylaş
Erdoğan: Bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir

Erdoğan: Bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için oluşturulan aday listeleriyle ilgili basın topklantısı düzenledi. Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir. Tabandan itibaren temayül yoklamalarıyla çalışma yapıldı ve üst komisyon, MYK üyeleri, grup bakşanvekili, il başkanlarımızın katılımıyla bu çalışmayı yürüttük. Bu sürece katkı sağlayan ve destek veren teşkilatımın tüm birimlerine teşekkür ediyorum. Diğer siyasi partilerle mukayese edilemeyecek demokratik bir şekilde bugüne vardık. Üst kurula gelen isimler ve mevcut milletvekillerimiz tek tek değerlendirmeden geçti. Tüm adaylarla birbeir mülakatlar gerçekleştirdik. Üst kurulda benimle birlikte 4 genel başkan yardımcısı vardı. En az hata payıyla neticeye varalım dedik. Oluşan liste, son derece hasas bir biçimde, hakkaniyet gözetilerek hazırlanmış bir listedir. Ülkemizdeki tüm kesimleri kucaklamak isteyen bir anlayışı gözetiyoruz.

Haberin Devamı

Ak Parti değişimin öncüsü olan bir siyasi harekettir. Mevcut 167 milletvekilimiz, aday listede yeralmadı. Listede bulunmamaka, siyasetten tasfiye olmak anlamına gelmemektedir. Biz büyük bir aileyiz. Arkadaşlarımız, siyaset yapmanın sadece milletvekili olmaktan geçmediği anlayışında olan, davanın siyasetin başka alanlarında da yürütülebileceğine inanan kişilerdir. İnanıyorum ki aynı dava bilinciyle, hizmetlerini gerçekleştireceklerdir. Siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunu hatırlatmak isterim.

Tercih yapmakta çok zorlandık. Eve çok geç saatlerde gittik. İstediğimiz pek çok isme listelerde yer verememenin burukluğunu yaşadığımızı da bilmenizi isterim.

Listeye giren arkadaşlarımız yarından itibaren seçim çalışmalarına başlayacaklar. Ayın 18'inde Ankara Arena'da adaylarımızı tanıtacağız.

Demokrasimize hayırlı olsun diyoruz.