Siyaset Erdoğan: Ayrı bir taktik olabilir
Paylaş
Erdoğan: Ayrı bir taktik olabilir

Başbakan Erdoğan, Tokat'taki saldırıyı PKK'nın üstlenmesinin bir taktik olabileceğini belirtti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD ve Meksika'ya yaptığı resmi ziyaretleri tamamlayarak saat 13.30'da yurda döndü.

Ziyaretleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan Tokat’taki terör saldırısına ilişkin olarak şunları dile getirdi:

"Orada da söylediğim gibi güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, bu saldırının planlayıcılarının, hazırlayıcılarının, tetikçilerinin, yardım ve yataklık yapanlarının her kim olursa olsun tümünü inanıyorum ki, ortaya çıkaracaklardır.

"AYRI BİR STRATEJİ OLABİLİR"

Tabii, ilk anda, 'bunu kim yapmıştır, kim etmiştir' gibi bunun üzerinde güvenlik güçlerimizin yaptığı bazı değerlendirmeler vardı. Sonunda bu işi bölücü terör örgütü malum üstlendi. Tabii bu da ayrı bir strateji, taktik olabilir.

Ama bölücü terör örgütünün o bölgede farklı terör örgütleriyle işbirliği halinde olduğunu da zaten geçmişten bu yana uygulamalarıyla biliyoruz. Bugün de Genelkurmay Başkanlığımız ayrıca haftalık basın açıklamasında konuyla ilgili açıklamayı sanıyorum onlar da yapmış bulunuyorlar.

Bundan sonraki süreçte de yine bu tür olayların o bölgelerdeki hassasiyetleri de artırmak suretiyle devam edeceğini ifade etmek istiyorum."

“SALDIRILAR AÇILIMI BALTALAMAYA YÖNELİK”

Bir gazetecinin, olayla ilgili konuşurken en son cümleniz 'bu tür olayların hassasiyetleri arttırmak için devam edebileceğini düşünüyorum' olmuştu… Yani bu tip saldırıların açılıma karşı olabileceğine dair bir şey mi kastettiniz?" sorusunu Erdoğan, şunları kaydetti:

"Washington'da yaptığım açıklamada da söyledim. Bu tür saldırıların hepsi bizim bu milli birlik ve kardeşlik projemizde demokratik açılım sürecimizi engellemeye, baltalamaya yani bu projeyle ilgili umutları ortadan kaldırmaya yönelik saldırılardır.

Fakat terör örgütünün tabii bu Tokat-Reşadiye bu bölgeler Karadeniz'e inme çalışmalarıdır ve bunu başarabilmenin gayretleridir. Bunun için de tabii bölgedeki güvenlik, hassasiyet bunlar daha fazlasıyla artacaktır, arttırılacaktır."

“DTP ALIŞILMIŞ GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR”

Başbakan Erdoğan, DTP'ye yönelik de, "DTP alışılmış görevini yerine getiriyor. Biz yaklaşımlarının bu süreçte böyle olmamasını çok arzu ederdik. Özellikle demokratik parlamenter sistemler içinde siyasi partilerin konumu bellidir.

Hiçbir siyasi parti terör olaylarına bırakın destek vermeyi ima yoluyla dahi böyle bir desteği verdiğini ortaya koymamalıdır. Fakat sürekli olarak İmralı'yı adres göstermek, sürekli olarak adeta terör örgütünü sahipleniyormuş havalarında bulunmak!"

“BUNLARA NİYE SORMUYORSUNUZ ‘ÇÖZÜMÜNÜZ NEDİR’ DİYE?”

"Terörle mücadelede iyiniyetlerini kimsenin suistimal edemeyeceğini" ifade eden Erdoğan, şunları ekledi: "Bunlara niye sormuyorsunuz, 'sizin çözüm için bildiğiniz bir şey var mı' diye. Bizim şu yaptıklarımızın dışında terörle mücadelenin güvenlik boyutuysa, bunun zaten bir askeri kanadı vardır.

Bir emniyet kanadı vardır. Askeri kanatta da emniyet kanadında da elinden geleni yapmıyor mu? Elinden geleni yapıyor. Hükümet olarak biz güvenlik güçlerimize 'niye şunu yapıyorsunuz' diye bugüne kadar bir müdahalemiz mi oldu? Hayır ama biz güvenlik güçlerimizin yaptığının dışında yeni bir süreci başlattık.

Nedir bu yeni süreç? Dedik ki; bunun psikolojik boyutu vardır. Bu mücadelenin sosyolojik boyutu vardır, diplomatik boyutu vardır, ekonomik boyutu vardır.”

4

Haberin Devamı