Siyaset Erbakan'ın cenazesine o da geliyor!
Paylaş
Erbakan'ın cenazesine o da geliyor!

Hamas lideri Halid Meşal'ın Erbakan'ın cenaze törenine katılacağı bildirildi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan için yarın düzenlenecek cenaze merasimine "Hamas Lideri Halid Meşal’in de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılacağını" bildirdi.

Haberin Devamı

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için yarın Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde sabah namazının sonra cenaze namazı kılınacağını belirtti. Mustafa Kamalak, daha sonra Erbakan’ın cenazesinin, 08.00’de İstanbul’a gönderileceğini söyledi.

>> İŞTE ERBAKAN'IN SİYASİ VASİYETİ

İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip cenaze namazının kılınacağını bildiren Kamalak, Erbakan’ın naaşının, Merkez Efendi aile kabristanında toprağa verileceğini ifade etti.

Kamalak, cenazeye yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin katılmasının beklendiğini kaydederek, "Yarınki cenazeye Hamas Lideri Halid Meşal’in de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katılacak" dedi.

Haberin Devamı

MEZARLIKTA HAZIRLIKLAR

Vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın yarın defnedileceği Merkezefendi Mezarlığı’nda hazırlıklara başlandı.İstanbul Büyükşehir Belediyesince Merkezefendi Mezarlığı’nda yaklaşık 70 kişilik ekip tarafından temizlik, bakım ve ağaç budama çalışması yürütülüyor.

Merkezefendi Mezarlığı’nın girişinde yer alan Erbakan ailesinin kabristanı da yine görevlilerce temizleniyor.Mezarlığın giriş bölümünde yer alan ve kararan duvarlar, 20 kişilik ekip tarafından basınçlı havayla kum püskürtülerek beyazlatılıyor.

50 kişilik bir grup da mezarlığın içindeki çöpleri, budanan ağaç dallarını topluyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Eski Kozlu, Silivrikapı, Tahirefendi, Dedeler, Yeni Kozlu mezarlıklarında da bakım ve temizlik çalışması yapıyor.Bu mezarlıkların bulunduğu 10. Yıl Caddesi de yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlanıyor.