A. Yavuz Kocaömer Engelliler camiasından haberler
HABERİ PAYLAŞ

Engelliler camiasından haberler

Haberin Devamı

Lufthansa Müdürü’nün ayıbı

Tarih 15 Aralık 2012, uçuş numarası LH 1299. İstanbul’dan Frankfurt’a gidecek Lufthansa uçağına biniyor, ikinci sıradaki yerimize oturuyoruz. Uçuş saatine 15 dakika kala, zaten az olan, yaklaşık 60 yolcu uçakta yerini alıyor. Ama kapılar kapanmıyor, bekliyoruz. Aklıma gelen ‘Acaba bir bakan veya milletvekilimiz mi gelecek, onu mu bekliyoruz?’ oluyor. Uçağın normal kalkış saatinden 10 dakika sonra genç bir adam yanında eşi ve iki çocuğu içeri giriyor. Uçağın şef hostesine “Tipik Türk işi” diye bağırdıktan sonra, yanımıza gelip benim paralelimde oturan bir başka Lufthansa yetkilisine “Tipik Türk işi işte, pasaport polisinde beni beklettiler” diyor.

Öğreniyoruz ki bu kişi Lufthansa Alman Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı’ndaki müdürü. Daha sonra Frankfurt’ta indiğimizde, terminal otobüsünde konuştuklarını duyuyorum. “Türkiye’deki oturma müsaademi evde unuttuğum için polis zorluk çıkarttı, numaralar karıştı nasıl olur böyle bir şey?” diyordu. Şimdi Marcus Vaagt, beni iyi dinle. Türkiye, Muz Cumhuriyeti değil! Senin geldiğin ülke Almanya’da oturma izni yanında olmayan bir yabancıya nasıl davranıldığını, yasaların nasıl uygulandığını bilmiyorsan Türkiye’de öğrenmiş oldun. Unutma ki, bu ülkeye gelmiş, misafir olarak çalışan bir Alman vatandaşısın. Dolayısıyla kendi hatandan kaynaklanan bir olay dolayısıyla ne Türk polisine ne de Türk milletine hakaret etme veya aşağılayarak konuşma hakkın yok!

[[HAFTAYA]]

Bir tavsiye

Eğer yabancı ülkelerde yaşamakta zorlanıyorsan tayinini iste, dön Almanya’ya orada çalış. Ama sakın bir daha Türkiye ve Türklere, hem de haksız bir şekilde böyle aşağılayıcı konuşma. Yoksa hukuki sonuçlarına katlanırsın!

www.rakipbul.com

Iddaa Rakipbul Ligi futbol severleri bir araya getirerek gerçek bir Süper Lig keyfi yaşatıyor. Özellikle, son yıllarda gösterilen ilgi ile öne çıkan ‘Halı saha futbolu’ denince, akla ilk gelen isim oldu. İddaa Rakipbul Ligi kurulduğu 2006’dan beri Türkiye’nin 11 ilinde rakipbul.com internet sitesi üzerinden 6.900’ün üzerinde halı saha takımına ve 70 binden fazla amatör sporsevere hitap ediyor. Yılda, organize ettiği ortalama 15 bin maçta hakem, saha koordinatörü, haber, maç sonu basın toplantıları, fotoğraf, Full HD video ve detaylı istatistik gibi hizmetler sunarak spor severlere profesyonel futbolcu olma hissi yaşatıyor. Marjinal puanlama tarzı, takımlar arası transfer seçenekleri ve ilginç haberleri ile oyuncuların heyecanı hiç bitmiyor.

Bizimle ilgisi ne?

İddaa Rakipbul şimdi de engelliler sporuna destek olma yolunda. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile yapılan protokole göre, engelli sporcularımıza burs verilecek, halı sahalarda engelli sporları ve sporcularının tanıtımı yapılacak. Önümüzdeki günlerde kuruluşun internet sitesinden de bu konuda ilgili açıklamalar ve yönlendirilmeler yapılacak. Bize de Rakipbul’a destekleri için teşekkür etmek kalıyor. Sağ olsunlar!

Engellilere afet eğitimi verildi

ENGELSİZMİR kapsamında AKS 110 (İzmir Büyükşehir Belediyesi Acil Kurtarma Sağlık Projesi ) işbirliği ile görme ve işitme engelli öğrenci ve öğretmenlerine afet eğitimi verildi. AKS 110 ekibindeki görevli eğitmen personel tarafından, Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerine verilen eğitimde, küçük çaplı tahliye ve kurtarma tatbikatı da gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğrencilere, yangından korunma ve başlangıç yangınlarına müdahale usulleri, yangın ihbarlarının doğru şekilde nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında nasıl davranılacağı, alınması gereken tedbirler hakkında teorik bilgiler verildi. Engelli bireylere ve vatandaşlara verilen bu eğitimlere periyodik olarak devam edilecek. ENGELSİZMİR Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliği ile yapılıyor. Amaç ‘Engelli Yaşamını Engelsiz Bir Hayat’ haline dönüştürmek. Sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkılan kongre 30 Ekim- 03 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

ÇENGELLİ PANO

‘Mektup arkadaşım olur musunuz?’


Yaşadığım bir talihsiz olay yüzünden cezaevine düştüm. Burada kendimi çok yalnız hissediyorum. Bu yalnızlığımı giderecek değerli arkadaşlarla arkadaşlık kurmak isterim. Herkes hata yapabilir. Önemli olan hatayı tekrarlamamak. Sizin aracılığınızla kendini yalnız hisseden değerli dostlar ile mektup arkadaşlığı kurmak ve bir nebze de olsa bu yalnızlığımı gidermek istiyorum. Mehmet Kara Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi D-10 Koğuşu Nilüfer-Bursa

Engel geçilmeyen sıratmış


Yaradanım onu öyle yaratmış
Engel geçilmeyen sıratmış
Mevlam böyle uygun görmüş
Koluna engelli koymuş

Engel ne kusur ne kabahat
Acılar olsa da bin kat
Gönülde varsa birazcık aşk
Daim olur her an bahar

Çektirir acı Mevlam koluna
Hasanat olur bu ona
Gösterir doğru yoluna
Engel olur hayır ona

Engel demek sabır demek
Boşa gitmez hiçbir emek
Mevlam koymuş böyle kısmet
Hiç kimseyi hor görmemek

Servet Bardak
neco19751@hotmail.com
Tel: 0538 309 94 30


‘Yardım istiyorum’

İşitme engelliyim. İki kulağım duymuyor. İşitme cihazına ihtiyacım var. Annem de felçli. Eczaneye borcum var, bez alamıyorum. Annemin 4 tekerlekli akülü arabaya ihtiyacı var. Sizlere yalvarıyorum, Allah rızası için yardım edin. Çetin Osmankocaoğlu Tel: 0537 896 42 01

‘Bizi sahipsiz bırakmayın’

Yaşlıyım, yalnız yaşıyorum. Engelliyim, 3 ayda bir aldığım maaşım var. Bir dikili ağacım yok. Benim hatalarım yüzünden çocuklarım çekiyor. Bir oğlum var, 9 yıl hapis yattı. Evlendi, 2 çocuğu var. İşi yok, eşi de engelli. Ev kira, gelinim çareler arıyor. Çalmadığı kapı kalmadı. Sayın Abdullah Gül’e mektup yazdı, cevap gelmedi. Başbakanımıza yazılar gönderdi, cevap yok. Gelinim bizi ayakta tutmaya çalışıyor. Ben yaşlıyım, bugün varım, yarın yokum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, sanatçılardan destek bekliyorum. Samsun’da valiye gittim, kapı açılmadı. Oğlum eski hükümlü, gelinim engelli, çocukları için çalmadığı kapı kalmadı. Bizleri sahipsiz bırakmayın. Emine Sayitbey Mahallesi Gönül Sokak No:1 Kat: 2 Samsun

Sıradaki haber yükleniyor...
holder