Gündem Engelli aile yardım eli bekliyor

Engelli aile yardım eli bekliyor

Paylaş
Engelli aile yardım eli bekliyor

Ulacak ailesi tek odalı evde zihinsel engelli ve doğuştan görme bozukluğu olan 10 yaşındaki kızları Damla ile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor

Muğla'nın Yatağan İlçesi'ne bağlı Bencik Beldesi'nde, bir hayırseverin verdiği tek odalı evde yaşam mücadelesi veren 35 yaşındaki Şeref Ulacak, eşi 31 yaşındaki Gülten ve zihinsel engelli ve doğuştan görme bozukluğu olan ilköğretim 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki kızı Damla, uzanacak yardım elini bekliyor.

Haberin Devamı

Bencik Beldesi'nin Kamanlar Mevkii'nde 10 metrekarelik suyu ve elektriği olmayan tek odalı barakada, görme engelli baba Şeref Ulacak, eşi Gülten ve zihinsel engelli ve doğuştan görme bozukluğu olan kızı Damla ile hayatta kalma mücadelesi veriyor. Sağlık sorunları bulunan eşi Gülten Ulacak ile birlikte barakadan bozma elektriği bulunmayan tek odada piknik tüpüne bağlı lüks ışığında hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Şeref Ulacak, sol gözünün görmemesine rağmen kızını okutabilmek için bir mermer fabrikasında asgari ücretle çalışıyor.

Şeref Ulacak, Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan defalarca yardım talebinde bulunduğunu, ancak sigortalı bir işte çalıştığı gerekçesiyle hiçbir yardım alamadığını ve talebinin her defasında reddedildiğini belirterek çaresizliğini dile getirdi.

Haberin Devamı

SAĞLIK MASRAFLARINI KARŞILAYAMIYORLAR

Bencik İlköğretim Okulu 3. sınıfta öğrenim gören minik Damla’nın 150 lira tutan kırtasiye alışverişini yapamayan Şeref Ulacak, engelli kızının Yatağan'daki özel bir rehabilitasyon merkezinde haftanın iki günü eğitim aldığını kaydetti. Ulacak, ayda eline geçen 550 lira ile engelli kızına bakmaya çalışıp sağlık sorunları bulunan eşinin tedavisine yetişmeye çalıştığını söyledi.

Kaldıkları toprak damlı tek göz odalık evin de beldede yaşayan bir hayırsever tarafından kendilerine verildiğini kaydeden Ulacak, “Sol gözüm doğuştan görmüyor, bu nedenle askere alınmadım. Kızımın da sol gözünde doğuştan görme bozukluğu var, aynı zamanda zihinsel olarak da yaşıtlarına göre geride, algılama ve anlama bozukluğu yaşıyor. Bu nedenle özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyor. Asgari ücretle mermer fabrikasında beden işçisi olarak iş buldum. Çalışıp evimi geçindirmek ve kızımı tedavi ettirip eğitim almasını sağlamak istiyorum ama çaresizim, devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum, en azından kızımın eğitim ve sağlık sorunları için. Burada elektriği olmayan tek göz odada kızımın geleceğinin de kararmasını istemiyorum. Aldığım maaşla hem eşimin sağlık giderleri, hem de kızımın eğitim masraflarını karşılayamıyorum. Bu yıl okuldan verilen kırtasiye ihtiyaç listesini bile alamadım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Engelli minik Damla ise lüks ışığında görebildiği tek gözü ile derslerini çalışıp ödevlerini yapmaya gayret ederken, sadece oynayacak bir bebek istediğini söyledi.

Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), (DHA)