Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Engel yoksa sorun da yok
HABERİ PAYLAŞ

Engel yoksa sorun da yok

Pek çok erkek penisinin eğri olmasından şikayet ediyor, düzeltebilmek için çözüm arıyor. Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman içinde artmıyorsa tedavi gerektirmez sorun etmeyin

SORU: Cinsel organımda aşırı eğrilik var

26 yaşındayım, evlenme çağı sayılır. Penisimde aşırı eğrilik var. Bu ilişkiyi etkileyecek boyutta. Bunun bir çaresi var mı? En güvenilir yol nedir? Ameliyatın ne gibi sakıncaları olabilir ve nerede olabilirim?

CEVAP


Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapılır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: İlişkiye girdiğim kadın “Penisin küçük” dedi

23 yaşındayım ve penisim 14 santim. Büyütücü kullanırsan bir sorun olur mu? Birkaç kez cinsel ilişkiye girdim. Birinde kadın benimle dalga geçti.

CEVAP
Penisiniz tamamen normal boyutta, hiçbirşey kullanmanıza gerek yok, zaten faydasız şeyler. Cinsel ilişkiye girdiğiniz kişi sizin acemiliğinizi fark ederek sizi küçük düşürmeye çalışan kompleksli birisiymiş. Kendinize güvenin ve her duyduğunuzdan çabucak etkilenmeyin, günümüzde bilgiye ulaşmak artık çok kolay.

SORU: Galiba erken boşalıyorum

19 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Problem mastürbasyon yaparken peninisimi tutar tutmaz boşalmam. Bir ilişkinin süresi nedir? Bir de varsa nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabilirim. Ne yapmam gerek?

CEVAP
Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilen bir durumdur. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça ve siz olgunlaştıkça bu sorun büyük bir ihtimal ile kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

SORU: Ameliyat oldum ama testisim yerine gelmedi

10 yıl önce testislerimden biri yukarıda olduğu için ameliyat oldum. Bu kadar sene geçmesine rağmen yumurta yerine inmedi. Yani tek yumurtam var. Bu durum bir sorun yaratır mı?

CEVAP
Doğumdan sonraki birkaç hafta içinde bir veya iki yumurtanın torbaya inmemesi ciddi bir sorundur. En geç bir yaşına kadar ilaç tedavisi veya ameliyatla mutlaka torbaya indirilmesi gereklidir. Bu işlem yapılmaz veya geç yapılır ise vücut içinde kalan yumurta ısı nedeniyle bozularak ileride döl hücresi üretme gücünü kaybeder, hatta bu organda kanserleşme riski de artar. Ayrıca vücut içinde kaldığından başlayacak bir kanserin fark edilmesi de çok zor ve geç olabilir. Ameliyat olmanıza rağmen yumurtanın torbaya inmemiş olması bir sorun olduğunu göstermektedir. Yumurta torbaya indirilememiş veya alınmak zorunda kalınmış olabilir. Muhtemel bir üreme ve torbada olmayan yumurta ile ilgili sorunlar açısından bir ürolog tarafından muayene edilmenizi ve tetkikler yapılmasını öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder