A. Yavuz Kocaömer Engel tanımayan ressamlar
HABERİ PAYLAŞ

Engel tanımayan ressamlar

2012 yılının son ‘Çengelli İğne’ köşesinde bedensel engelli sanatçıların tablolarından oluşan takvime yer veriyoruz. Ağızlarıyla ya da ayaklarıyla fırça tutarak birbirinden güzel eserlere imza atan sanatçılar hepimize örnek olmalı. İşte Almanya’da satışa çıkan ve engel tanımayan ressamların tablolarından oluşan 2013 takviminden yapraklar...

1956 yılında dünyaya gelen Aleksandr öğrencilere de ders veriyor. Ivanov üniversiteyi Rusya’da bitirdi. Mimar-dekoratör olarak çalışan Ivanov Asya dövüş sanatlarıyla ilgileniyordu. Eğitim sırasında kaza geçiren Ivanov felç oldu. 1992’den beri dudaklarıyla fırçayı tutarak resimler yapıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Keith Jansz dünyanın pek çok yerinde sergi açan bir ressam. İngiliz Keith Jansz kolları olmadığı için fırçayı ağzı ile kullanıyor ve hayata resim yaparak tutunuyor.

1929 doğumlu Ruth Christensen 11 yaşındayken bir kaza geçirdi ve kollarını kaybetti. Danimarka’da el sanatları ve grafik eğitim aldı. Daha sonra ağzıyla resim yapmaya başladı. Daha çok Noel’i ve çocukları çizmeyi seviyor.

Stanislaw Kmiecik’in doğuştan kolları yok. Ama o hayata sıkı sıkı sarıldı. Günlerini resim yaparak geçiren Stanislaw fırçayı ayaklarıyla tutuyor. Evli ve bir çocuk babası. Resmetmeyi en çok sevdiği konu ise doğa.

Fırçayı dişlerinin arasına sıkıştırıp resim yapan Fransız Serge Maudet’in kolları ve bacakları doğuştan yok. 1954’te doğan Serge Maudet’e resim yapmayı annesi öğretmiş. Manzara resimleri yapmayı seven Maudet öğrencilere de ders veriyor.

1968 doğumlu Çinli Jen Long Liu 13 yaşında uçurtma uçururken elektrik çarpınca kollarını kaybetti. Jen Long Liu ağzıyla ve ayaklarıyla resim yapmayı öğrenmek için dersler aldı. Canlı renkler kullanmayı seviyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder