Mehmet Coşkundeniz Engel mi mesafeler?
HABERİ PAYLAŞ

Engel mi mesafeler?

Haberin Devamı

Uzak mesafe ilişki zor ama imkansız değil. Aşağıdaki kuralları uygularsanız uzak ilişkiyi yürütmeniz mümkün.

● CİDDİ KONULAR KONUŞMAYIN

Görüşmelerinizi internet ya da telefon üzerinden yapıyorsanız ciddi konulardan konuşmayın. Hele hele geleceğe dair planlar yapmayın. Aranızdaki fikir ayrılıklarını birlikteyken kolay halledebilirsiniz de, telefon ya da internette görüşürken tartışma olasılığınız büyüktür.

● YAŞADIKLARINIZI ANLATIN

Böyle güreşmelerde onsuz geçirdiğiniz zamanı anlatın. Onun da size anlatmasını isteyin. Böylece Ayrı ayrı yerlerde yaşasanız da sanki bir aradaymış gibi birbirinizden haberdar olacaksınız.

● MUTSUZLUĞUNUZU ANLATMAYIN

Sürekli “Seni özledim, bitsin bu özlem, çok mutsuzum, dayanamıyorum” gibi cümleler kurarak hem onu hem de kendinizi gereksiz yere germeyin. Tabii ki özlemek, özlendiğini bilmek ilişki için önemlidir fakat bunu sorun haline getirmek, karşı tarafa bu ilişkinin yürümediği mesajını verecektir. Siz onu özler ve çok severken bu tavrınız nedeniyle bu ilişkiden yorulduğunuzu, sürdüremeyeceğinizi düşünecektir.

● SÜREKLİ ARAMAYIN

Durmadan arayan, mesaj yollayan, email gönderen taraf olmayın. Karşı tarafı sıkmayın. İletişim ortaklaşa olmalıdır. Eğer bir tam gün iletişime geçmediyseniz, sonraki gün bir mesaj yollayabilirsiniz. Bunda da sitemkar olmayın. Bir günde kimse kimseyi unutmaz ama biraz nefes almak, özlediğini hissetmek herkese iyi gelir.

● AYNI ŞEYLERİ YAPIN

Aynı saatte aynı şeyleri yapabilirsiniz. Örneğin aynı filmi izleyebilirsiniz. Ya da aynı şarkıyı dinleyebilir, aynı saatte aynı yemeği yiyebilirsiniz. Tüm bunları yaparken birbirinizi arayabilirsiniz. Bu sizin paylaşımınızı artıracaktır.

● UZUN METİNLER YAZIN

Birbirinize kısacık mesajlar ya da emailler göndermek yerine uzun metinler yazın. “Benim yazma yeteneğim yok” demeyin. Cümle kurmayı bilmeniz yeterli.

● KISKANÇLIĞI ABARTMAYIN

Birbirinden uzakta olan çiftlerin aşmakta en çok zorlandığı sorun kıskançlık. İnsanın sevdiği kişiyi kaybetme ya da onun tarafından reddedilme olasılığı büyük kaygı kaynağıdır. Hele uzakta ve kontrol edemiyorsa bu konu daha büyük sıkıntılara neden olabilir. Ama unutmayın, bir ilişkinin temeli güvendir. Uzakta da olsa ona güvenmiyorsanız, bu ilişkiyi bitirin.

● KISITLAMA YAPMAYIN

Birbirinizin hayatında kısıtlama yapmaktan kaçının. “Onu yapma, buraya gitme, şununla görüşme” gibi cümleler kurmayın. Her birey kendiyle ilgili kararları kendisi verir. Siz kimsenin çobanı olamazsınız. Üstelik o kadar uzaktan hiç olamazsınız.

● SAHİPLENMEYİN

Sahiplenici sevgi, gerçek sevgi değil, ihtiyaçtan kaynaklanan sevgidir. Sevdiğimiz insanları ve şeyleri rahat bırakmalı, tüm ihtiyaçlarımızı karşılamalarını beklememeliyiz. Başkalarına ne kadar az ihtiyaç duyarsanız onlar sizinle daha çok beraber olmak isteyecektir.

● FIRSAT YARATIN

Mesafe de olsa, buluşmak, görüşmek için imkanlarınızı zorlayın. Sevgilinizin yanına gitme şansınız varsa bunu mutlaka değerlendirin. Ve elbette bu mesafeyi yok edecek önlemleri alın. Okulsa çabuk bitirin, işse tayininizi isteyin. Ama sonuçta o kişiyle birlikte olun. Çünkü uzaktan ilişki sonsuza kadar sürmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder