Yaşam Endemol gözünü Mars'a dikti

Endemol gözünü Mars'a dikti

Paylaş
Endemol gözünü Mars'a dikti

Dünyanın en büyük bağımsız yapım şirketi Endemol, ününü dünya sınırlarının ötesine, “uzaya” taşıyacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. TV eğlence sektörünün lideri Endemol, “Mars One” projesiyle Mars'a gidecek ilk insanların seçim sürecini dünya televizyonlarına taşıyacak

Big Brother’ın yaratıcısı, kataloğundaki binlerce program ve 30 ülkede 90 şirketle, dünyanın en büyük televizyon programı üreticisi Endemol, Mars’ta yaşayacak ilk insan topluluğunu belirleyecek tarihin en zorlu katılımcı seçimini “büyük bir reality şova dönüştürerek” dünya televizyonlarında yayınlayacak.

Haberin Devamı

İKİNCİ ELEMEYİ GEÇENLER ARASINDA 3 TÜRK VAR

İnsanoğlunun aya ayak basmasından sonra bilim dünyasının uzaya olan en büyük yolculuğu, 2023 tarihinde Mars’a yapılacak. Zorlu eğitimlerden geçen 200 bin kişi arasından seçilecek 20 aday, kırmızı gezegene doğru tek yönlü bir yolculuğa çıkma hakkı kazanacak. Uzayda 55 milyon km yaklaşık 250 gün geçirerek Mars’a iniş yapacak gönüllüler, insan yaşamı için uygun şartların oluşturulacağı gezegende kalıcı bir yaşam kurma misyonunu gerçekleştirecek. Özel olarak finanse edilen ve geri dönüşü olmayan bu zorlu yolculuğa bilim dünyasında “Mars One Görevi” adı veriliyor.

“Mars One” projesiyle Mars’taki ilk insanlardan biri olmak için başvuran 200 bin kişiden 418’i erkek 287’i kadın olmak üzere toplam 705 aday ikinci aşamaya geçmeyi başardı. Endemol Türkiye İkinci aşamaya geçmeyi başaran adaylardan üçünün ise Türk olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

KIZIL GEZEGENE GİDECEKLERİ TV SEYİRCİLERİ SEÇECEK

Dünyanın her yerinden, her yaştan ve eğitim seviyesinden insana açık bu projede eğitimlerini tamamlayan adaylardan hangilerinin Mars’a gideceğine ekran başındakiler oylarıyla karar verecek. Katılımcıların seçim aşamasında bu zorlu yolculuğa ve yaşam koşullarına hazırlanılmasını ekrana taşıyacak Endemol, dünyanın en geniş kapsamlı televizyon şovuna imza atacak.

MISSION MARS HAKKINDA

Mars, Dünya hariç tutulursa, halen Güneş Sistemi’ndeki gezegenler içinde sıvı su ve yaşam içermesi en muhtemel gezegen olarak görülüyor. Hollandalı girişimci Bas Lansdorp’un kurduğu kar amacı gütmeyen ve tüm dünyadan finansör destekçilerinin toplamda 3.5 Milyon Pound ayırarak birlikte yürüttüğü Mars One projesi, dünyadan Mars’a yaklaşık 250 gün sürmesi planlanan yolculuk ile Mars’a ilk insan kolonisinin kurulmasını hedefliyor.

Sıcaklığın 60 derecenin altında olduğu, düşük oksijen yüzünden nefes almanın imkânsız olduğu Mars gezegeninden dünyaya geri dönüş imkânı bulunmuyor. Katılımcılar kalan ömürleri boyunca 50 metrekarelik yaşam alanlarında konaklayacaklar. Dışarı çıkmak istediklerinde ise gezegende oksijen olmadığı için uzay kıyafetlerini giymek zorunda kalacaklar.

Haberin Devamı