Siyaset Encümen-i Daniş Yalman'sız toplandı
Paylaş
Encümen-i Daniş Yalman'sız toplandı

Ergenekon soruşturmasına da konu olan Encümen-i Daniş dün toplandı. Darbe iddiaları için sanık sıfatıyla ifadeye çağrılan eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın dünkü toplantıya katılmaması dikkat çekti

MODA'DA BULUŞTULAR

Haberin Devamı

Emekli asker ve üst düzey sivil yöneticilerin oluşturduğu Encümen-i Daniş’in ismi Ergenekon soruşturmasında da geçmişti. Ergenekon savcıları Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ı sorgularken Encümen-i Daniş’i de sormuştu. “Bilgi ve görüşlerimizi devletin üst düzey birimleriyle paylaşıyoruz” diyen Encümen-i Daniş üyeleri dün İstanbul Moda’daki Deniz Kulübü’nde toplandı.

3 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Encümen-i Daniş’in Başkanı ve eski TBMM başkanlarından Necmettin Karaduman, eski başbakanlardan Bülent Ulusu, eski genelkurmay başkanları emekli orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, İsmail Hakkı Karadayı, Necdet Üruğ, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, TBMM eski başkanvekillerinden Murat Sökmenoğlu, eski bakanlardan Sefa Reisoğlu ile eski Dışişleri bakanlarından İlter Türkmen katıldı.

Haberin Devamı

‘MAZERETİ OLABİLİR’

Toplantıya Ergenekon soruşturmasında ifadesinin alınması kararlaştırılan Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman katılmadı. Necmettin Karaduman “Aytaç Yalman toplantıya niye katılmadı?” sorusuna “Mazereti olabilir” yanıtını verdi. Aytaç Yalman, 15 gün önce yapılan Encümen-i Danış toplantısında hazır bulunmuştu.