Gündem 'En iyi Türkçe'yi Hakkarililer konuşur'

'En iyi Türkçe'yi Hakkarililer konuşur'

Paylaş
'En iyi Türkçe'yi Hakkarililer konuşur'

Hakkari Üniversitesi'nce düzenlenen panele katılan Prof. Dr. Oktay Belli, Doğu Anadolu'da en iyi Türkçe'yi, Hakkarililerin konuştuğunu söyledi

‘Anadolu’nun en görkemli uygarlığı’ konulu panele Vali Muammer Türker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Belenli, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr Tahir Yaşar ve 100’e yakın davetli katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, Urartu ve diğer uygarlıkların bölgedeki geçmişlerini sinevizyon eşliğinde anlattı.

Prof. Dr. Belli, Anadolu’da, Anadolu kültürlerinin bir parçası olmanın insanlar için bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Hakkari Üniversitesi’nin bir milat olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Oktay Belli, “40 yıllık bir araştırmacı olarak özellikle bu bölgenin kültürü, arkeolojisi ve sanat tarihi hakkında bilgi edinmek beni ayrıca mutlu etti” dedi.

Hakkari’nin kendisinde çok özel bir yeri olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, “Türkçe’yi Doğu Anadolu’da en iyi kullanan Hakkarililerdir. Hakkarililer, İstanbul Türkçesi konuşuyor. Ben birçok ili gezdim. Hakkarililer kadar Türkçe’yi iyi konuşan görmedim. Hayran kaldım” dedi.

Rıdvan DALMAZ/HAKKARİ (DHA)