Gündem En bereketli koyun!

En bereketli koyun!

Paylaş
En bereketli koyun!

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde geçen yıl 5 kuzu doğuran koyun, bu sefer de 6 kuzu dünyaya getirdi.

Lüleburgaz ilçesine bağlı Karamusul köyünde besicilik yapan Gürkay Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koyunun "altız doğurmasının" kendisini hem şaşırttığını, hem de sevindirdiğini belirterek, sağlıklı olan kuzuları görmek için komşularının evine adeta akın ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 yıl önce 75 koyunun satın alarak besicilik yapmaya başladığını ve bugün çoğalarak sayılarının 200’e ulaştığını belirten Kara, şöyle konuştu:

"Geçen yıl beşiz doğuran koyunum bu yıl altız kuzu doğurdu. Bu yıl ise aynı koyunum altız doğurunca şok oldum. Koyunumun doğumu veteriner hekim tarafından gerçekleştirildi. Koyun, doğum sonrası bir hafta yerinden kalkmadı. Şu anda doğum yapan koyun ve yavruları veteriner hekim kontrolünde. Hepsinin sağlık durumları çok iyi. Doğum gerçekleştikten sonra bütün köy halkı toplandı. Bu olaya kendim bile inanamadım. Koyunumun altız doğum yaptığı duyan kuzuları görmeye geliyor."

-KUZULARA ANNESİ VE ÇOCUKLARININ ADINI VERDİ-

Gürkay Kara, doğumdan sonra kuzulardan her birine çocuklarının ve annesinin ismini verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kuzuların 2 tanesinin erkek diğerlerinin dişi olduğunu belirten Kara, "Kuzulara Kader, Neslihan, Çağatay, Kubilay, Işılay ve annemin adı Sevim ismini koyduk. Geçen yıl 5, bu yıl 6 tane doğuran koyunumuzun seneye de 7 tane doğurmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü de pek sık olmasa da bir batımda altız kuzunun dünyaya gelmesinin heyecan verici bir durum olduğunu söyledi.

İlgü, bunun koyunun genleriyle de alakalı bir durum olduğunu kaydetti.

Özgün Tiran / AA