Gündem Emniyet'ten flash bellek açıklaması

Emniyet'ten flash bellek açıklaması

Paylaş
Emniyet'ten flash bellek açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü emekli Astsubay Ergin Geldikaya ve emekli Albay İbrahim Sezer'in evinde bulunan flash bellek ile ilgili açıklama yaptı

’Askeri casusluk ve şantaj’ davasının tutuklu sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in avukatı İhsan Nuri Tezel, Poyrazköy davasının tutuklu sanığı emekli Astsubay Ergin Geldikaya’nın evinde bulunan flash belleğin daha sonra bu davanın sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde bulunduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Avukat Tezel’in iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 2 şüpheliden el konulan flash belleklerin aynı marka ve aynı seri numaralı olduğu belirtildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Kamuoyunda 'ASKERİ CASUSLUK VE ŞANTAJ’ davası olarak bilinen ve halen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan davanın, 21.04.2011 günü yapılan duruşmasında sanık avukatlarının yaptığı savunmalarla ilgili bazı internet sitelerinde, 'Askeri casusluk ve şantaj’ davası avukatlarından İhsan Nuri Tezel, Poyrazköy davasının tutuklu sanığı emekli astsubay Ergin Geldikaya’nın evinde bulunan flash belleğin daha sonra bu davanın sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde bulunduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Tamer Zorlubaş ve Mehmet Seyfettin Alevcan’ın avukatı savunma yaptı. Avukat Tezel, 15 ay önce Ergin Geldikaya’nın evinde BH0812NRCB ibareli 4 GB ve siyah renkli sandisk marka bir flash bellek bulundu. Bu flash belleğin içinde hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Peki bu flash bellek nerede?

Ergin Geldikaya’nın tutuklanmasından sonra onun evinde bulunan ve suç unsuru oluşturmayan her şey ablasına 10 Temmuz 2009’da iade edildi. Bu belgeler arasında flash bellek yoktu. Flash bellek adli emanete de teslim edilmemiş. Flash bellek TEM Şube’de de değil. Peki nerede? İbrahim Sezer’in garsoniyerinde. Ya Sezer TEM Şube’den bunu aldı ya da TEM Şube’den birileri bunu Sezer’in evi olduğu iddia edilen yere koydu. Bu söz konusu dijital kopyaların kasten konulduğunun açık örneğidir. Bir madde aynı zamanda iki yerde birden olamaz" içerikli haberlere yer verildiği hatırlatıldı.

'TESLİM ALMAK İÇİN GELMEDİLER'

Açıklamada, "Söz konusu haberlerde sanık avukatları tarafından ortaya atıldığı belirtilen iddiaların gerçekle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır. Şüpheli Ergin GELDİKAYA isimli şahıstan el konulan malzemeler ve bu malzemeler içersindeki flash bellek teslim edilmek üzere yakınları ve avukatları defalarca aranmış olmasına rağmen teslim almak için gelen olmamıştır" denildi.

Haberin Devamı

BİRİ TERÖR ŞUBE’DE, BİRİ ADLİ EMANETTE

Ergin GELDİKAYA’dan el konulan Sandisk marka BH0812NRCB ibareli 4 GB ve siyah renkli flash bellek halen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde muhafaza edildiği belirtilen açıklamada, şüpheli İbrahim SEZER’den el konulan Sandisk marka BH0812NRCB ibareli 4 GB ve siyah renkli flash belleğin ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Emanet Memurluğu’na teslim edildiği ifade edildi.

2 FLASH BELLEKTE AYNI MARKA VE AYNI SERİ NUMARALI

Açıklamada "Bu durum her iki şüpheliden el konulan flash belleklerin aynı marka ve aynı seri numaralı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Her iki şüpheliden el konulan bu flash belleklerin imaj kopyaları şüphelilere yada avukatlarına teslim edilmiş ve imaj kopyalarının HASH değerlerinin farklı olduğu tutanaklarda sabittir. Dolayısıyla farklı zamanlarda farklı adreslerde HASH değerleri farklı olarak iki ayrı flash belleğe el konulduğu ortadadır.

Ortaya çıkan bu tespit üzerine flash bellekler ile ilgili yapılan araştırma sonucunda, aynı marka flash belleklerin aynı seri numarası ile çok sayıda üretildiği de anlaşılmıştır. Sonuç olarak sanık avukatlarının ortaya attığı belirtilen iddialar, gerçeği yansıtmadığı gibi bu tür iddiaların devam etmekte olan davayı olumsuz olarak etkilemek ve yönlendirmek amaçlı ortaya atıldığı değerlendirilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, (DHA)