Gündem Emniyet Müdürü'nden ilk açıklama

Emniyet Müdürü'nden ilk açıklama

Paylaş
Emniyet Müdürü'nden ilk açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'deki saldırı ile ilgili olarak ilk resmi açıklamayı yaptı

Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, “Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok” dedi. (Not: yaralı sayısının daha sonra 22'ye yükseldiği; bunlardan 12'sinin polis, 10'unun da sivil olduğu kaydedildi)

Haberin Devamı

Çapkın, patlamanın meydana geldiği Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, “Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok. Şu anda bildiklerimiz bunlar. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor. Şimdilik söyleyebileceğim bunlar” dedi.

Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, “Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor” karşılığını verdi.

Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, “Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış” dedi.

Haberin Devamı