Ekonomi Emlak konut'tan 5 dev ihale

Emlak konut'tan 5 dev ihale

Paylaş
Emlak konut'tan 5 dev ihale

Emlak Konut GYO, Haziran’da 9 milyar liralık satış gelirine sahip 5 dev ihale yaptı.

Bu ihalelerden en az 3.2 milyar lira şirket payı toplam geliri elde edilecek. İhaleler; İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve 2 etaptan oluşan İzmir Alsancak’taki 5 proje için yapıldı.

HEDEFİMİZİN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Gayrimenkul firmalarının ihalelerimize yoğun ilgisi ve rakamların bu seviyelere çıkması gerek ülkemize gerekse Emlak Konut GYO’ya olan güvenin işareti oldu. 2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1.5 milyar liralık arsayı ihale edeceğimizi ve bu ihalelerle 10 milyar liralık iş yapacağımızı söylemiştik. Bu 5 projenin ihalesi sonucunda ulaştığımız yaklaşık 9 milyar liralık toplam hasılat ile bu hedefimizin önemli bölümünü gerçekleştirmiş olduk. 5 ihale dışında İstanbul Şile Çavuş ve Antalya Muratpaşa, yılın ikinci yarısında ise Florya, Teşvikiye ve Küçükçekmece arsalarımızın ihalesini yapmayı planlıyoruz” dedi.

*Galatasaray’ın Riva arsasına 3.1 milyar TL

İhalenin kazananı 3.1 milyar lira teklifle Fema İnş. Tic. A.Ş. & Klv İnş. A.Ş. İş Ortaklığı oldu. Projede konutlar ve özel orman olacak.

*İzmir Alsancak’a 3.9 milyar TL

İzmir Konak 1.Etap ihalesinde ipi göğüsleyen Teknik Yapı oldu. İzmir Konak 2.Etap ihalesinin kazananı ise Pekintaş Yapı ile Burakcan İnşaat oldu. Proje, turizm, konut, ticaret ve kültür odaklı 2 etaptan oluşacak.

*Zeytinburnu’nun merkezine 1 milyar 730 milyon TL

İhalenin kazananı 1 milyar 730 milyon TL ile Güney Gayrimenkul, Baş Yapı İnşaat, Esta İnşaat, Elit Vizyon Yapı İnşaat ve Torkam İnşaat oldu. Arazideki projede turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları bulunacak.

Tuzla’ya 185 milyon TL

İhalenin kazananı Dağ Mimarlık. Projede, ticari ünite, turizm ve konut inşa edilecek.

Haberin Devamı