Spor Emenike'ye yeşil ışık

Emenike'ye yeşil ışık

Paylaş
Emenike'ye yeşil ışık

Emenike'yi oğlu gibi sevdiğini ifade eden Spartak Moskova Teknik Direktörü Valery Karpin, “Gitmek istemesi beni memnun etmese de onu anlıyorum. Türkiye'de oynamak istiyor. Kendisini zorla tutamayız” diyerek transfere yeşil ışık yaktı

Haftalarca Oscar Cardozo’nun peşinden koştuktan sonra Benfica’nın uzlaşmaz tutumu sonrası rotayı Emenike’ye çeviren Fenerbahçe, bu transferde mutlu sona çok yakın. 2010/11 sezonunda Kardemir Karabükspor’dan Fenerbahçe’ye gelen ancak şike soruşturmasında adı geçince Spartak Moskova’ya transfer olan, yine de her fırsatta “Benim için Fenerbahçe’nin yeri ayrı” diyen Nijeryalı golcünün, ayrılmak istediğini kulüp yetkililerine ilettiği belirlendi. Rus basınına konuşan Spartak Moskova Teknik Direktörü Valery Karpin, “Emenike benim oğlum gibi. Hiç şüphe yok ki, o, çok kaliteli bir futbolcu. Emenike’nin transferiyle ilgili çıkan haberler bu yüzden beni hiç memnun etmedi. Emenike, Türkiye’de oynamak istiyor. Gitmek istemesi beni memnun etmese de, onu anlıyorum. Kendisini zorla tutamayız. Takımdan ayrılmak isteyenleri tutmak yanlısı değiliz” dedi. Carpin, kulüp genel müdürü Roman Askhabadze’nin, “Emenike ile ilgilenen sadece Fenerbahçe değil” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Emenike, Türkiye’ye gitmek istiyorsa, ne yapabilirim ki? Onu odaya kilitleyemem” diye konuştu.

‘BAŞKA İSTEYEN DE VAR’

Spartak Moskova Genel Müdürü Roman Askhabadze, Emenike ile ilgilenen tek takımın Fenerbahçe olmadığını söyledi. Rus Sovetskiy Sport Gazetesi’ne konuşan Askhabadze, Spartak Moskova’nın futbolcularına eskiden beri ilgi olduğunu, bunun son zamanlarda arttığını ifade etti. Gazete muhabirinin, Fenerbahçe’nin Emenike ile ilgilendiğini resmi olarak açıkladığını belirtmesi üzerine ASkhadbadze, “Emenike’ye ilginin arttığını inkar edecek değilim. Üstelik sadece Türk kulübünden de değil. Futbolcuya talebin olması çok iyi” dedi. Genel müdür, Emenike’nin sözleşmesinde 50 milyon Euro’ya serbest kalır maddesinin bulunup bulunmadığı sorusuna, “Sözleşmedeki tazminat ile oyuncunun haklarının başka kulüp tarafından alınması arasında net bir ayırım var. Kulüp kendi güvenliği açısından bazı durumlar için tazminat koyar, anlaşma dışında kulüpten gitmemesi için. Ve biz mümkün olabilecek en yüksek rakamı kontrata koymaya çalışıyoruz” yanıtını verdi. Bu arada Spartak taraftarının Emenike’nin gitmesini istemediği ve transfer söylentilerinden rahatsız olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı