Gündem Emekli öğretmenden eğitime anlamlı bağış

Emekli öğretmenden eğitime anlamlı bağış

Paylaş
Emekli öğretmenden eğitime anlamlı bağış

Zonguldak'ta 44 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra emekli olan 77 yaşındaki Hayrullah Saki, yaşamı boyunca biriktirdiği 150 bin lirayı eğitime bağışladı

Hayırsever emekli öğretmenin bağışı ile Çaycuma Belediyesi’nin atıl durumdaki sosyal tesis binası anaokuluna dönüştürülecek. 4’ü öğretmen olan 6 kız çocuğu sahibi Hayrullah Saki’nin, 44 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptığı memleketi Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne yaptıracağı anaokulunun protokolü, Valilik’te imzalandı.

Haberin Devamı

Hayrullah Saki’nin, aynı yaştaki eşi Hayriye Saki ve emekli öğretmen kızı 57 yaşındaki Günseli Türkyılmaz ile katıldığı imza töreninde Vali Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen hazır bulundu.

Yaşamı boyunca eğitime büyük önem verdiğini belirten Hayrullah Saki, geride kalıcı bir miras bırakmak için böyle bir karar aldığını söyledi. Saki, “Hayatımı eğitime adadım. 44 yılımı eğitime verdim. Artık yaşlandım. Kalıcı birşeyler bırakmak istiyorum. Eğitim gönüllülerine, herkese okul yaptırmayı tavsiye ediyorum. Hayatta olduğum sürece bu okulun arkasında duracağım” dedi.

O PARAYLA ANAOKULU YAPILACAK

Vali Erdal Ata ise, 44 yılını eğitime vermiş bir eğitim gönüllüsünün bu katkısının herekese örnek olmasını istedi. Vali Ata, “Devlet olarak, bütün çocuklarımızın anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar çağdaş eğitimin tüm olanaklarından faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hocamızın bu bağışı örnek bir davranış ve tüm Türkiye genelinde haber niteliği taşıyan bir olay” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, Hayrullah Saki’nin bağışı ile Çaycuma Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl bedelsiz kiraladığı sosyal tesis binasının anaokuluna dönüştürülmesiyle ilgili protokol imzalandı. Çaycuma Hayrullah- Hayriye Saki Ana Okulu’nun, 2010- 2011 eğitim ve öğretim yılının 2’inci dönemine yetiştirilmeye çalışılacağı belirtildi.

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)