Gündem Emekleme yarışında cebe koştular

Emekleme yarışında cebe koştular

Paylaş
Emekleme yarışında cebe koştular

Kayseri'de düzenlenen emekleme yarışında, çocuklar ailelerinin salladığı emzik, mama, anahtarlık yerine cep telefonlarına ilgi gösterdi

Kayseri'de bir özel hastane tarafından son bir yıllık dönemde doğan bebekleri bir araya getiren " Bebekler buluşuyor" etkinliğinde düzenlenen emekleme yarışında, kız ve erkek çocuklar, finişe varabilmek için ailelerinin salladığı emzik, mama, anahtarlık yerine cep telefonlarına ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan 500 çocuğun tümüne oyuncak, yarışmada dereceye girenlere ise Cumhuriyet altını verildi

Haberin Devamı

Kayseri Özel Tekden Hastanesi tarafından, hastane binası önünde düzenlenen etkinliğe 2009-2010 arasında doğan 500 bebek ve aileleri katıldı.

Hastanelerinde yılda 2 bin 500'e yakın doğum gerçekleştiğini belirten Başhekim ve Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, " Kayseri ve çevresindeki illere hizmet veren hastanemizin doğum servisinde dünyaya gözlerini açan bebeklerimizi geleneksel olarak yılda bir kez bir araya getirmek amaçlı olarak etkinlik düzenledik. Hastane olarak , bebeklerimizle ve aileleriyle ilişkilerimizi sıcak tutuk. onlarla irtibatımızı kesmek istemiyoruz" dedi.



Bebek buluşmasında bir araya gelen, minikler, kırmızı hali üzerinde düzenlenen emekleme yarışmasında 5 metrelik parkuru tamamlamakta zorlanınca, iş anne ve babalarına düştü. Çocuklarını finişe çağıran, oyuncak, emzik gösteren, anahtar sallayan anne ve babaların bu çağrıları sonuçsuz kaldı. Daha sonra aileler cep telefonlarını gösterince, emekleyen bebekler yarışmayı tamamladı. Hastane yetkilileri yaptıkları anonslarla " Aman bebeklerimizi cep telefonlarından uzak tutun. Çocuklarımızın telefona olan ilgisini biliyoruz ama sağlık açısından zararlı" uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Emekleme yarışmasında birinci olan Ahmet Eren Eser, ikinci olan Berat Teke ve üçüncü olan Ömer Furkan Kartal'a Yönetim Kurulu başkanı Kemal Tekden tarafından birer Cumhuriyet altını takıldı. Kürsüye çıkan bebekler, konuklarca alkışladı. Daha sonra yaş pasta kesimi yapılarak, katılımcı bebeklere birer oyuncak armağan edildi.

Oktay ENSARİ - KAYSERİ, DHA