Spor Elvan, maratona alıştı

Elvan, maratona alıştı

Paylaş
Elvan, maratona alıştı

Katıldığı bazı müsabakalarda geçirdiği sakatlıklar nedeniyle tartan pistlerini bırakan milli atlet Elvan Abeylegesse, maraton yarışlarına kısa sürede alıştı.

Dünya, Avrupa ve Akdeniz Oyunları başta olmak üzere birçok uluslararası müsabakalarda önemli başarılar elde eden Abeylegesse, geçirdiği sakatlıklar nedeniyle bir süre önce tartan pist yarışlarını bıraktı.

Abeylegesse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar çok sakatlık geçirdiğini anımsatarak, Akdeniz Oyunları’nda sakatlandığını ve o dönem üç hafta tedavi gördüğünü anımsattı.

"Bu yıl da sakatlık geçirdim ve 6 hafta antrenmanı bıraktım. Dünya Şampiyonası’nda yarım maratona gitmiştim. Orada da sakatlık geçirmiştim. Kalça kemiğimde, eklemlerde sıkıntı vardı ama iyileştim" diyen Abeylegesse, sağlığının geçtiğini söyledi.

Çivili krampon giydiğinde sakatlanmaların devam ettiğini ve bunun sağlığını olumsuz etkilediğini dile getiren Abeylegesse, Türkiye’ye 1999 yılında geldiğini ve şu ana kadar çok sayıda şampiyonaya katıldığını hatırlattı.

"Rakiplerimi bilmeden yarıştım"
Maratonun, pist yarışlarına göre daha ağır olduğunu dile getiren Abeylegesse, "Pist yarışları için antrenmanlarda haftada 150, 160 kilometre koşuyordum. Maraton yarışlarına geçtikten sonra bu rakam 200 kilometreye çıktı. Maraton ağır, uzun antrenmanlar gerektiriyor. Ben ikisini de başarmak için çalışıyorum. Artık pistlerde yarışmayacağım ama özlem de çekmiyorum çünkü maratona alıştım" diye konuştu.

Avrasya Maratonu’nda ilk kez yarıştığını anımsatan Abeylegesse, "Rakiplerimi bilmeden yarıştım. 42 kilometreyi ilk defa bitirdim. Sadece hocamla ben ’kendimi ne kadar geliştirdim, yapabilir miyim’ diye denedim. En iyi şekilde de bitirdim" diye konuştu.

"Kızım çok destek oluyor"

Abeylegesse, şampiyonalarda ve antrenmanlarda kızının desteğini gördüğünü ifade ederek, "Kızım üç yaşına girdi. İstanbul’da kreşe başladı. Her gün görüntülü olarak konuşuyoruz. Eylülde okula başlayacak ve alışması için orada bıraktık. Normalde her yıl kamplara getiriyordum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı