Yaşam Elinize sinmiş yemek kokularına çözüm…

Elinize sinmiş yemek kokularına çözüm…

Paylaş
Elinize sinmiş yemek kokularına çözüm…

Yemek pişirirken doğradığınız soğan, sarımsak gibi malzemelerin elinizde bıraktığı kötü kokulardan kurtulmanın en kolay yolu aslında bu kadar kolay…

Mutfakta yemek hazırlığı yaparken elinize sinen kokular günlerce peşini bırakmıyorsa, ellerinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın sinmiş kokulardan kurtulamıyorsanız dert etmeyin! Ellerinize sinmiş soğan, sarımsak ve balık gibi rahatsız edici kokular kısa sürede çıkarabileceğiniz birkaç yöntem var.

Elinizdeki istemeyen kokuları çıkarmak için en etkili yöntem tuz veya limon kullanmak.

Sinmiş kokular için belki de en çok bilinen yöntemlerden biri limondan yardım almaktır. Kesilmiş yarım limon ile ellerinizi ovarak durulayabilir ya de ellerinizi limonlu suya batırabilirsiniz. Bu işlemler sonrası elleriniz duruladığınızda kokudan eser kalmayacak.

TUZU SOĞUK SU İLE KARIŞTIRARAK...

Tuzu soğuk su ile karıştırarak macun kıvamına getirip ellerinize sürdüğünüzde ve durulandığında kokunun gitmesini sağlar. Balık, sarımsak ve soğan kokularına karşı bir diğer etkili yöntem de alüminyum ve metalden faydalanmaktır. Doğrama ve ayıklama işlemi sonrası elinizi kaşık, metal malzemeden yapılmış mutfak gereçlerine sürtebilir kokunun azalmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı