Gündem Elif'in ağlatan mektubu

Elif'in ağlatan mektubu

Paylaş
Elif'in ağlatan mektubu

12 yaşında kansere yenik düşen Elif'in, arkadaşlarına mesajı: Okulun kıymetini bilin

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde önceki gün kansere yenik düşerek yaşamını yitiren 12 yaşındaki Elif Şen’in, ölmeden bir ay önce 11 Eylül’de arkadaşlarına yazdığı mektup, yürekleri bir kez daha dağladı. Okulunu çok özlediğini belirten talihsiz öğrenci, yazığı mektupta arkadaşlarına, okullarının kıymetini bilmelerini istedi.

Orhangazi’de oturan Elif Şen 3 yıl önce bisikletten düşüp ayağını yaraladı. Yaranın geç iyileşmesi üzerine doktor kontrolüne alındı. Ayağında sürekli ağrı hisseden Elif Şen’in yapılan kontrolleri ve kapsamlı tetkikleri sonrasında böbrek kanseri olduğu belirlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hemen ameliyata alınan Elif Şen aradan geçen 3 yılın tamamını ise tedavilerle geçirdi. Uzun süredir UÜ Tıp Fakültesi hastanesinde tedavisine devam edilen ilköğretim okulu öğrencisi Elif Şen hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak önceki gün sabaha karşı hayatını kaybetti.

İŞTE KÜÇÜK ELİF’İN AĞLATAN MEKTUBU

Elif Şen’in ölümü ailesi kadar eğitim gördüğü Kurtuluş İlköğretim Okulu 7/B sınıfındaki arkadaşları ve öğretmenlerini de yasa boğdu. Sırası çiçeklerle donatılan Elif’ten geriye ölmeden önce 11 Eylül günü arkadaşlarına gönderdiği mektupta, hastalığını ve okul özlemini, “Sevgili Arkadaşlar nasılsınız. Ben iyiyim, şu anda hastanedeyim. İlaç alacağım, ilacımı aldıktan sonra sizin aranıza döneceğim. Okula gelemediğim için derslerle ilgili hiçbir bilgim yok. Ama sizin ve öğretmenlerimizin yardımı ile üstesinden geleceğim. İnsan okula gelmeyince okulun kıymetini daha iyi anlıyor. Size bir arkadaş tavsiyesi, okulun kıymetini bilin. Sizinle derse gireceğim günü dört gözle bekliyorum. Okulun ilk günü sizinle olmayı çok isterdim ama hastanede olmak zorundayım. Okullar açıldı dediğimi unutmayın. Okulun kıymetini bilin. Daha fazla lafı uzatmayacağım hepinizi çok seviyorum ve hepinizi öpüyorum” diyerek kaleme aldı.

ARKADAŞLARININ CEVABI: SAKIN PES ETME

Bu arada Elif Şen’in mektubuna ise arkadaşları 1 Ekim günü gönderdikleri mektupta şunları yazdılar:



“Merhaba Nasılsın? Mektubun bizi çok mutlu etti. Çok duygulandık. İyi olduğunu yazmışsın. Buna çok sevindik. Umarız daha iyi olursun. Senin için hep dua ediyoruz. Hastalığınla mücadele etmeni takdirle karşılıyoruz. Asla moralini bozma, pes etme. İnşallah bu mücadelenin karşılığını alacaksın, iyileşip aramıza döneceksin. Buna yürekten inanıyoruz. Okula, okumaya karşı duyduğun sevgi herkese örnek alınmalı. Bunların değerlerini bilmeyenlere ders olmalı. Biz sahip olduklarımızın önemini, senin mektubunla daha iyi anladık. Sınıfımızda yerin hazır. Sabırsızlıkla dönmeni bekliyoruz. Bir süredir okuldan uzak kalmış olsan da o azminle, çabanla kısa sürede derslerde başarı göstereceğine inanıyoruz. Sana bol bol sağlık diliyoruz. Ailene selamlar görüşmek üzere hoşça kal.”

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)

2