Spor Eleme atışları yarın başlıyor

Eleme atışları yarın başlıyor

Paylaş
Eleme atışları yarın başlıyor

Antalya'da gerçekleştirilecek Dünya Okçuluk Kupası 3. Ayak müsabakalarına 51 ülkeden katılan 600 sporcu, son antrenman atışlarını gerçekleştirdi.

Dünya Okçuluk Kupası’nın en önemli ayaklarından olan Dünya Okçuluk Kupası 3. Ayak müsabakalarının eleme atışları yarın başlayacak. Şampiyona öncesinde Antalya’ya 51 ülkeden gelen 600 sporcu, son antrenman atışlarını yaptı.

Türkiye Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası’nın 4 ayaklı finallerden oluştuğunu, Antalya’ya gelen ülke sayısının kupanın ilk 2 ayağına göre daha fazla olduğunu söyledi.

Ergin, şampiyonada 14 sporcu ile mücadele edeceklerini ifade etti. Avrupa Şampiyonası öncesinde takımlar için en önemli şampiyonanın bu olduğuna dikkati çeken Ergin, bütün takımların Antalya’ya dereceye girmek amacıyla geldiğini, oldukça hırslı çalıştığını kaydetti.

Antalya’nın okçuluk sporunun "Wimbledon’u" olarak nitelendirildiğini dile getiren Ergin, şöyle konuştu:

"Antalya, bu sporun en önemli merkezi haline geldi. Antalya’daki turnuvaları ülkeler çok önemsiyor. Biz de Türk Milli Takımı olarak en iyi yeri almayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, finaller sonucunda ilk 4 takım arasında yer almak. 15 gündür Antalya’da kamptayız. Performans açısından zirveye yaklaşıyoruz. Muhtemelen bu yılın en iyi yarışmasını çıkartabiliriz."

Haberin Devamı

AA