Yaşam Elektrikli Fiat Doblo!

Elektrikli Fiat Doblo!

Paylaş
Elektrikli Fiat Doblo!

Elektrikli Fiat Doblo!

Türkiye’ye 8 yıl içinde 6,3 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayacak, şimdiden sayısız ödüllü yeni Fiat Doblo projesinin geleceğe yönelik önemli bir gelişim halkasını temsil eden Fiat Doblo EV’nin dünya lansmanı, 2010 İstanbul Autoshow Fuarı’nda Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İlk olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından test edilen ve "Ar-Ge çalışması Türkiye’de yapılan ilk elektrikli araç" unvanına sahip Fiat Doblo EV, uluslararası fuar kapsamında Fiat standında sergileniyor.

Fiat Doblo’nun evrim sürecinin son halkasını temsil eden Fiat Doblo EV, toplam 300 bin kilometrelik menzile sahip olacak biçimde ve 10 yıl ömre sahip bataryayla donatıldı.

Tofaş tarafından geliştirilen Fiat Doblo EV, hızlanma durumuna göre 106 HP ile 140 HP arasında güç üreten elektrikli motor yapısına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9.6 sn’de tamamlayan ve elektronik olarak sınırlandırıldığı için 110 km/s hıza erişebilen Fiat Doblo EV, 0-50 km/s hızlanmasını ise 3.8 sn’de tamamlayabiliyor. 150 km’lik menzile sahip Fiat Doblo EV’nin lityum ion bataryası, hızlı şarj ile 1 saatte, ev tipi elektrik kaynaklarıyla ise 7 saatte yeniden şarj olabiliyor.

Haberin Devamı

-DİZEL OTOMATİK FİAT DOBLO’NUN FUARA ÖZEL FİYATIYLA ÖN SATIŞINA BAŞLANDI

Öte yandan fuarda Yeni Fiat Doblo’nun Comfortmatic şanzıman ve 90 HP’lik 1.6 litre multijet dizel motorla kombine edilmiş versiyonunun ön satışına başlandı.

7 Kasıma kadar fuara özel indirimle 36 bin 340 liradan başlayan kampanyalı anahtar teslim başlangıç fiyatıyla satılacak olan yeni Fiat Doblo dizel otomatik, elegance ve premio donanım seçenekleriyle tercih edilebiliyor.

"Uluslararası 2011 Yılın Ticari Aracı" ödülünü kazanarak büyük bir başarının altına imza atan yeni Fiat Doblo’nun dizel otomatik versiyonu, start&stop sisteminin de etkisiyle 133 g/km’lik düşük emisyon seviyesi ve 100 km’de sunduğu 5 litrelik ortalama yakıt tüketimiyle hem ekolojik hem ekonomik bir seçenek olarak boy gösteriyor.

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilip dünya pazarlarına ihraç edilen 1.6 litre hacimli 90 HP güç üreten multijet motorlu ve comfortmatic şanzımanlı yeni Fiat Doblo, karbondioksit emisyonlarının ve yakıt tüketiminin azalmasını sağlayan start&stop sistemiyle de dikkat çekiyor.
Bu etkin sistem sayesinde kombine çevrimde emisyon seviyesi 133 g/km, yakıt tüketimi ise 100 km’de 5 litre olarak gerçekleşiyor.
Kısa sürede 60 binden fazla müşterinin tercihi olma başarısını gösteren Fiat Doblo, yepyeni platformunun katkısıyla sınıfının en uzun aks mesafesini sunan, yolcular için maksimum yaşam alanı sağlayan, 790 litrelik bagaj hacmiyle de sınıfının en iyi değerini sergileyen farklı bir araç olduğunu kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Yeni Fiat Doblo’nun çift bağlantılı arka süspansiyon sistemi ve 7 koltuğa kadar izin veren esnek kabin içi çözümleriyse haklı başarıyı getiren diğer unsurların başında geliyor.