Ekonomi Elektriğe zam geldi

Elektriğe zam geldi

Paylaş
Elektriğe zam geldi

1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan elektriğin kilovat saati yüzde 1.32, sanayi elektriğinin fiyatı ise yüzde 1.23 oranında artırıldı

KAMU BORCUNU ÖDEYECEK

Haberin Devamı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), konut ve sanayi elektriğinde yeni tarifeyi açıkladı. Buna göre 1 Ocak’tan itibaren elektrik konutta yüzde 1.32, sanayide yüzde 1.23 zamlanacak.

Zam kararı açıklanmadan önce dün Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) üyeleri Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda Yıldız üreticilere, kamudan alacaklı oldukları 1.4 milyar liralık borcu ödeme sözü verdi.

HANGİ MALİYET ARTTI?

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Musa Çeçen, kamu kurumlarının ve iktisadi teşebbüslerinin biriken borçlarının ödenmesi için elektriğe zam yapıldığını belirtti.

Çeçen, “Ekim ayında maliyetler gerekçe gösterilip yüzde 9.98 zam yapıldı. Halbuki elektrikte maliyeti belirleyen 3 kalem olan doğalgaz, kömür ve petrol fiyatları yarı yarıya azalmıştı. Biz hâlâ artan maliyetlerin ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BAKAN ÜRETİCİYE SÖZ VERDİ

Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), Enerji Bakanı Taner Yıldız’la yapılan görüşmede, kamudan alacaklarının faiziyle birlikte 1.4 milyar liraya ulaştığını kaydederek, ödemenin ne zaman yapılacağını sordu. “Bu konunun çözümü için formül oluşturdum” diyen Yıldız, üreticilere borcu ödeme sözü verdi. EÜD Başkanı Önder Karaduman, toplantıyla ilgili olarak, “Çok olumlu geçti” dedi.