Uğur Alkapar Elbet'te sıra beklemek
HABERİ PAYLAŞ

Elbet'te sıra beklemek

Haberin Devamı

Akatlar’daki Elbet Et Lokantası’ndan çok şikayet var. Şöyle ki, arayıp saatli bir rezervasyon yaptırıyorsunuz. Tam saatinde gidiyorsunuz. Biraz da saygısız bir tavırla kapıdaki görevli size “Bekleyeceksiniz” diyor. 15, 20 dakika derken, yarım saat oluyor ve hâlâ ayaktasınız. Eğer bu “Kapıda sıra oluyor” diyebilmek için bir taktikse çirkin.

Organizasyon bozukluğu ise acemice. Madem o kadar yoğunsun, “Rezervasyonunuz şu saatler arası” de, müşteri kalkması gerektiğini bilsin. Dahası o kadar küçük bir yer ki, yemek yerken biraz ötenizde ayakta sıra bekleyen insanlarla aynı ortamda bulunmaktan mahçup oluyorsunuz. Lokmalar boğazınıza diziliyor. Ayrıca pilavcı, sosisçi değil ki önünde yemek için sıra beklensin.

Asmalı'yı KULP kurtaracak!

Beyoğlu’nun eski halini, kalabalığını özlediniz mi? Asmalımescit’teki mini rock bar Kulp geçen hafta sonu o günleri geri getirmeyi başardı. 7-8 Nisan akşamları eskiden Babylon’un olduğu sokağa tam üç bin kişi girdi! Uzun zamandır birbirini görmeyen dostlar kucaklaştı. Müzik tüm sokağı sardı. Gerçekten Beyoğlu’nda sokağa çıkmayı, sabaha kadar sohbet ve dans etmeyi özlemiş insanlar. Kulp, aynı etkinliği 28-29 Nisan’da da yapacak. Bu sefer kaçırmayın.

EY ATAŞEHİR!

Hep söylüyorum karşıda ayrı bir dünya var, Ataşehir de o dünyanın uydusu. Arada o tarafta keşfe çıkıyorum. İşte karşının insanları için iki keşif:

Snobs

Modacı Hakan Akkaya, Watergarden Alışveriş Merkezi’nde bir bar açtı. Ünlü işletmeci Ayşegül İlsever’in danışmanlığını yaptığı Snobs yetişkinlere hitap ediyor. Zira buradaki diğer tüm lokanta ve kafelerin müşteri kitlesi genç. Koyu renklerdeki ağır dekorunun önünde pipo tüttürüp viski içecek takım elbiseli müşterileri görür gibiyim.

Bizim Konak

Ataşehir’de Gülfem Gemici Küçükay’ın açtığı Bahçe Kebap’ı yazmıştım. Bu kez tavsiye edeceğim yer ise Şef Özlem Mekik’in danışmanlık verdiği Bizim Konak Et&Kebap. Ataşehir, kadın girişimcileri ve kebapçıları seviyor anladığım kadarıyla. Bu 3 katlı lokantada mezelerden çeşit çeşit kebaplara kadar birçok seçenek bulmak mümkün.

Karşının partisi

Altunizade’deki Capitol İstanbul’da geldiğim yıl olan 1993’te açılmıştı. Birçok ilki orada görmüştüm. Geçtiğimiz günlerde yenilenip şıkır şıkır olmuş. Geçen salı Senem Çapa sinema bölümünde harika bir parti düzenledi. Yol Project’in konser verdiği gecede Özge Özder şıklığı ve gösterişli saç modeli ile çok konuşuldu. Karşıya geçmenin külfet haline geldiği günlerde konukların kalitesi ‘bravo’ dedirtti.

EN İYİ BARMEN SEÇİLDİ

Yeme içme sektöründe artık her şeyin yarışması var. Burger yarışması, genç şefler yarışması? Barmen yarışması ‘Diageo BarmenClub Masters’ ise bunların en meşhuru. Yarışmanın finali Etiler’deki Le Méridien L’Eclipse Bar’da yapıldı. Kokteyller su gibi aktı. Kazanan ise Joker No:19’dan Yağız Şenyol oldu. İlk üçe girenler Selanik’te eğitim alacak.

KALAMIŞ'TA OUZO

Hazır Anadolu yakasına geçmişken size İstanbul’un en iyi balık lokantalarından biri olan Ouzo’dan bahsetmek istiyorum. Deneyimli Şef Mehmet Yalçınkaya’nın harikalar yarattığı Ouzo Kalamış Wyndham Otel’in terasında. Nefes kesici bir manzaraya sahip. Çarşamba akşamları fasıl, cumartesileri Yunan gecesi var. Ama en önemlisi yemekler! Rakılı kavun carpaccio, midye saganaki, sakızlı ahtapot ve lavantalı muhallebi unutulmaz tatlar olarak kişisel kayıtlarımda yer alacak. Kalamış Wyndham lokasyonuyla, manzarasıyla tam bir keyif noktası. Ayrıca teras barı Jigger ile Anadolu yakasında bu yaza damga vuracakları kesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder