Dünya El Kaide bombacısı İngiliz muhbiri çıktı

El Kaide bombacısı İngiliz muhbiri çıktı

Paylaş
El Kaide bombacısı İngiliz muhbiri çıktı

Pakistan'da iki kilise ile lüks bir oteli bombalamakla suçlanan El Kaide suikastçisi, İngiliz gizli servisi için çalışıyormuş

WIKILEAKS sitesi tarafından sızdırılan Guantanamo üssü gizli istihbarat değerlendirmeleri raporunda, 2002 yılında Pakistan’da iki kilise ile lüks bir oteli bombalamakla suçlanan El Kaide suikastçisi Adil Hadi el Jazairi Bin Hamlili’nin, aynı zamanda İngiliz gizli servisi MI5 muhbiri olduğu bilgisi yer aldı.

Haberin Devamı

The Guardian, gazetesi, El Kaide suikastçisi Adil Hadi el Jazairi Bin Hamlili’nin, İngiliz gizli servisi MI5 muhbiri olduğunu yazdı. Gazete, Cezayir vatandaşı olan Hamlili’nin, 2003 yılında Pakistan’da tutuklandıktan sonra Kabul’un kuzeyindeki Bagram tutukevine buradan da Guantánamo üssüne gönderildiğini belirtti.

Hamlili’nin Guantanamo ’değerlendirme’ dosyasına göre, El Kaide suikatçisi Hamlili’nin aynı zamanda İngiliz ve Kanada gizli servisi muhbiri olduğu konusunda ikna olan Amerikalı sorgu memurları, Hamlili’nin gizli servislerinden elde ettiği çok önemli bilgilerin, Afganistan ve Pakistan’da görev yapan ABD ve müttefik personel açısından tehdit oluşturduğunu tespit etmişlerdi.