Spor El Clasico'da ikinci randevu yarın

El Clasico'da ikinci randevu yarın

Paylaş
El Clasico'da ikinci randevu yarın

18 günde 4 maçlık El Clasico şöleninin ikinci ayağında Barcelona ile Real Madrid, İspanya Kral Kupası'nı müzesine götürmek için kapışacak

Yarınki karşılaşmada iki takım İspanya Kral Kupası Finali’nde 6. kez mücadele edecek. Merakla beklenen El Clasico, 20 Nisan Çarşamba akşamı TSİ 22.30’da başlayacak ve Mehmet Topal’ın da formasını giydiği Valencia’nın stadı Mestalla’da oynanacak.

Haberin Devamı

İki dev ekip, yarı final maçlarını zorlanmadan geçtiler. Barcelona ilk maçta 5-0 yendiği Almeria’yı ikinci maçta 3-0 mağlup ederek eledi. Real Madrid ise deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Sevilla’yı rövanşta da 2-0 yendi ve finalde Katalanlar’ın rakibi oldu.

EN ÇOK ONLAR KAZANDI

İspanya Kral Kupası Finali’nde geride kalan 5 maçın 3’ünü Barcelona kazanırken, 2’sinde de kupayı müzesine götüren ekip Real Madrid oldu. Ayrıca Kral Kupası’nı en fazla kazanan takım ünvanı ise Katalan ekibine ait. Tam 25 kez kupayı müzesine götüren Barcelona, en son 2009 yılında mutlu sona ulaşmıştı. 36 kez final oynayan Real Madrid ise kupada 17 kez mutlu sona ulaştı.

Barcelona ile Real Madrid bu sezon 3. defa karşı karşıya gelecek. La Liga’nın ilk yarısında oynanan maçta Katalan devi 5-0’lık dev bir galibiyete imza atarken, Cumartesi akşamı Santiago Barnebau’da oynanan müsabaka ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlanmıştı. İki ezeli rakip, İspanya Kral Kupası Finali’nin yanı sıra Şampiyonlar Ligi Yarı Finali’nde de 2 kez karşılaşacak.

Haberin Devamı