Spor El Clasico öncesi avantaj Barça'da

El Clasico öncesi avantaj Barça'da

Paylaş
El Clasico öncesi avantaj Barça'da

La Liga'nın 31. haftasında, lider Barcelona, Almeria'yı 3-1 yenerek, El Clasico öncesi 2. sıradaki Real Madrid ile arasındaki 8 puanlık farkı korudu

Almeria, Nou Camp’daki maçta Corona’nın 50. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. 54. dakikada Lionel Messi’nin penaltıdan attığı golle 1-1 eşitliği sağlayan Barcelona, 64. dakikada Thiago’nun kafa golüyle 2-1 öne geçti. Barça, 90+2. dakikada Messi ile bir gol daha buldu ve maçı 3-1 kazandı.

REAL MADRİD DEPLASMANDA 3'LEDİ

Real Madrid ise Athletic Bilbao deplasmanında ilk yarıyı Kaka’nın 14. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapattı.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

54. dakikada Kaka’nın yine penaltıdan attığı golle aradaki farkı 2’ye çıkaran Real Madrid, 70. dakikada Cristiano Ronaldo’nun golüyle skoru 3-0’a getirdi ve maç bu sonuçla sona erdi. Bu sonuçlarla lider Barcelona 84, Real Madrid 76 puana yükseldi.

16 NİSAN'DA BÜYÜK KAPIŞMA

İki takım 16 Nisan’da Madrid’de karşılaşacak. İki takımın arasındaki maçlara "El Clasico" deniliyor. Ligde Barcelona’nın sahasındaki maç 5-0 Barcelona galibiyetiyle bitmişti.

Real Madrid ve Barcelona, 20 Nisan’da da İspanya Kral Kupası finalinde Valencia’da karşı karşıya gelecek.

VALENCİA BÜYÜK AVANTAJ YAKALADI

La Liga’da 3. sıra için büyük önem taşıyan maçta Valencia, evinde ağırladığı Villarreal’i 5-0 yendi ve 3. sıra için büyük avantaj elde etti.

Maçta Valencia’nın gollerini Roberto Soldado (Dk. 14 ve 75), Juan Mata (Dk. 56 ve 73) ve Ever Banega (Dk. 62) attı. Milli futbolcu Mehmet Topal, Valencia’da 90 dakika forma giydi. La Liga’da 31. hafta bugünkü Real Zaragoza-Getafe maçıyla tamamlanacak.

GOL KRALLIĞI YARIŞI

29 gol: Messi (Barcelona)
28 gol: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
17 gol: Villa (Barcelona)
15 gol: Llorente (Athletic Bilbao), Rossi (Villarreal).

Haberin Devamı