Siyaset 'Ekseni değişen asıl Avrupa'dır'
Paylaş
'Ekseni değişen asıl Avrupa'dır'

Avrupa'dan gelen “Türkiye yönünü doğuya çeviriyor” eleştirilerine Başbakan Erdoğan'dan sonra Dışişleri Bakanı Davutoğlu da sert yanıt verdi

‘EKSEN ANKARA’DA’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Amerika gezisine eşlik eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Mayflower Otel’de düzenlediği “Türk Siyasetinin İlkeleri” konulu konferansta konuştu. Batı dünyasından gelen “Türkiye eksen değiştirdi. Doğuya kayıyor” eleştirilerini yanıtlayan Davutoğlu, “Türkiye’nin eksen değiştirdiğine yönelik eleştiriler tarafsız ve iyi niyetli değil. Eksen nerede, eksen Ankara’da” dedi.

KIBRIS ÖRNEĞİ

Bakan Davutoğlu, bu iddialarda bulunanların Türkiye’nin AB ve NATO’yu görmezden geldiğine dair nesnel, akademik, bilimsel veriler sunması gerektiğini ifade ederek, “Asıl eksen değiştiren Avrupa. Oyunun kurallarını, Avrupa’nın kurallarının eksenini, adalet konseptinin eksenini değiştirmeye çalışıyorlar. Barışa ’evet’ deyip de cezalandırılan Kıbrıslı Türkler dışında başka bir toplum var mı? Nerede adalet ekseni?” diye konuştu.

Haberin Devamı