Ekonomi Threads Türkiye'de kapanıyor

Threads Türkiye'de kapanıyor

Paylaş
Threads Türkiye'de kapanıyor

Rekabet Kurumu, geçen ay META hakkında Threads (Twitter (X) benzeri mesaj paylaşım platformu) ve Instagram uygulamalarını bağlamak (verileri entegre etmek) suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine soruşturma başlatmış, geçici tedbir kararı ve günlük 4.8 milyon lira idari para cezası kararı vermişti.

Meta dün yaptığı açıklamada, “Rekabet Kurumu’nun aldığı karar doğrultusunda Threads, 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren artık Türkiye’deki kullanıcıların kullanımına sunulmayacak” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

Meta, açıklamanın devamında ise şu bilgileri verdi: “Threads profiliniz devre dışı bırakılacak, fakat bilgilerinizi indirebilir ve profilinizi istediğiniz zaman silebilirsiniz. Threads profili oluşturduysanız ve Türkiye’de bulunuyorsanız profiliniz devre dışı bırakılır ancak silinmez. Profiliniz devre dışı bırakıldığında, profiliniz ve içeriği diğer kişiler tarafından görülemez. Şu anda profilinizi yeniden etkinleştiremeyeceksiniz. Bunun Instagram hesabınızı ve verilerini etkilemeyeceğini unutmayın.”