Ekonomi İşte geleceğin meslekleri

İşte geleceğin meslekleri

Paylaş
İşte geleceğin meslekleri

Türkiye İş Kurumu (İşkur) tarafından 2023’te 2 ve üzeri istihdam sağlayan 86 bin işyeriyle görüşülerek hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması’nın sonuç raporunu yayınladı.

Raporda, işgücü ihtiyacının en fazla olduğu alan imalat sektörü olarak öne çıktı. İşverenlerden alınan geri bildirimlere göre, gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler ise yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ile CNC operatörü olarak belirlendi.

Haberin Devamı

EN ÇOK ALINACAK PERSONEL

Araştırmaya göre; işverenlerin yüzde 12.5’inin eleman temininde güçlük çekiyor. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 10 meslek, makineci (dikiş), garson, ahşap mobilya imalat ustası, kaynakçı, inşaat işçisi, satış danışmanı, TIR-çekici şoförü, yük taşıma şoförü, akaryakıt satış elemanı ve çelik kaynakçısı olarak sıralandı. Bu yıl en fazla istihdam artışı beklenen 10 meslek arasında garson, kurye, satış danışmanı, makineci (dikiş), inşaat işçisi, ahşap mobilya imalat ustası, ark kaynakçısı, yük taşıma şoförü, konfeksiyon işçisi ve ağ teknolojileri meslekleri gösteril