Ekonomi İstanbul Maratonu 28 Nisan'da

İstanbul Maratonu 28 Nisan'da

Paylaş
İstanbul Maratonu 28 Nisan'da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada parkurunda koşulacak.

Türkiye’de kırılan ilk uluslararası atletizm rekoruna ev sahipliği yapan maratona rekor başvuru oldu. Geçen yıl 12 bin kişi kayıt yaptırırken, sayı bu yıl 16 bini buldu. Avrupa’da “Gold Label” kategorisinde yer alan dört yarı maratondan biri olan koşunun basın toplantısı İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde yapıldı.

Haberin Devamı

YAŞ SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ

Dünyada, iki kıtayı birleştiren tek maraton olan İstanbul Maratonu’ndan sonra İstanbul Yarı Maratonu’nun da isim sponsorluğunu üstlenen Türkiye İş Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, “Bu yıl 18 yaş sınırının kaldırılarak ülkemizde ilk defa 16 yaş ve üstü gençlerin de Türkiye İş Bankası Yarı Maratonu’nda koşabilmesi, yaş sınırının 16’ya indirilmesi böylesine kitlesel etkinlikler vasıtasıyla gençlerimizin sporla ve sportif değerlerle buluşması bakımından da kıymetli” diye konuştu.