Ekonomi İlk evini alacaklara özel projede kura zamanı

İlk evini alacaklara özel projede kura zamanı

Paylaş
İlk evini alacaklara özel projede kura zamanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi yapmak amacıyla Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları işbirliği ile hayata geçirilen yaklaşık 13 bin konutluk ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy’ projesi için geçtiğimiz yıl başvurular alınmıştı.

Büyük ilgi gören ve 461 bin 361 vatandaşın başvurduğu projenin 2 bin 894 bağımsız bölümden oluşan ilk iki etabının kuraları çekiliyor. Hak sahipleri 4 Mayıs’ta (yarın) noter huzurunda canlı yayınla belirlenecek.

Haberin Devamı

2 BİN 894 BİRİM

Yenişehir Evleri Projesi’ne, İstanbul’da ikamet eden ve ilk evini alacak vatandaşların müracaat ettiğini hatırlatan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, “Vatandaşımızın büyük teveccüh gösterdiği projemizde beklenen kura çekilişini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir kent vizyonuyla, mahalle kültürünü yansıtan, yatay mimari anlayışıyla tasarladığımız, 10 etaptan oluşan projemizin 2 bin 894 bağımsız bölümden oluşan ilk iki etabını hak sahipleriyle buluşturuyoruz” dedi.

GENÇLERE KONTENJAN

Bu projede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de özellikle gençlerin, engelli, şehit ve gazi yakınlarının da ev sahibi olmasını istediğini vurgulayan Erdem, “Toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlarımıza yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan hakkı tanıdık” diye konuştu. Erdem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Emlak Konut olarak, erişilebilir konut alanında yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

PEŞİN ALIMLARDA YÜZDE 25 İNDİRİM

Yenişehir Evleri Arnavutköy’ün ilk iki etabı kapsamında, 43 adet 1+1, 1851 adet 2+1 ve 1000 adet 3+1 daire tipi bulunuyor. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim yapılacak. Proje kapsamında, 24, 36, 48 ve 60 ay vade seçenekleri de bulunuyor. Ayrıntılı bilgilere emlakkonut.com.tr adresinden ve 444 36 55 telefon numarasından ulaşabilecek.

AZ KATLI YATAY MİMARİ

İstanbul Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesinde bulunan, ilk evini alacaklara özel inşa edilen, az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi’nde, bölgesel parklar, meydanlar, etkinlik, spor, sosyal, kültürel yaşam alanları ile dini, eğitim ve sağlık tesislerinin yanı sıra yaya ve bisiklet yolları gibi detaylar bulunuyor. Proje, Sıfır Atık altyapısına da sahip.