Ekonomi Gelecek vizyonu uydu ve kuantum

Gelecek vizyonu uydu ve kuantum

Paylaş
Gelecek vizyonu uydu ve kuantum

Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan Turkcell, gelecek vizyonlarını ve yeni stratejik odak alanlarını açıkladı.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 84 milyonun tamamına dokunduklarını belirterek, “600 bin kurum ve kuruluşun teknoloji altyapısı, dijital dönüşüm operasyonları ve siber güvenlikleri Turkcell tarafından sağlanıyor. Bunları yaparken de üretken yapay zekayı kullanıyor, uydu teknolojilerini test ediyor, kuantum teknolojileri üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız, dijital iş servislerimiz, enerji ve bulut bilişim operasyonlarımız, veri merkezi ve siber güvenlik faaliyetlerimiz 30’uncu yılımızın stratejik odak alanları” dedi.

Haberin Devamı

‘HER YERDEYİZ’

Hizmet verdikleri kişi ve kurumların sadece Turkcell sim kartına sahip olanlar olmadığını anlatan Koç, şöyle devam etti: “Şehir hastaneleri ve havalimanları gibi kritik alanlarda altyapımızdan faydalananlar da otonom sistemlere sağladığımız dijital teknolojilerimizi kullananlar da bizim için Turkcell’li. Ülkemizin küresel arenadaki gücünü artıracak ve toplum için daha faydalı bir dijital gelecek ortaya koyacak yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Her yerdeyiz, herkesleyiz, her şeyleyiz. Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’ye yatırıyoruz.”

A’DAN Z’YE ÇÖZÜM

Türkiye Yüzyılı’nı ‘Dijitalin Yüzyılı’ yapma kararlılığına sahip olduklarını söyleyen Koç, 30’uncu yıl iletişimi kapsamında şu ifadelerde bulundu: “Sadece sesli iletişim ve SMS’le başlayan hikayemiz, MMS, WAP, GPRS, EDGE, 3G ve 4.5G teknolojileri ile adım adım ilerledi. Dönüşüm yolculuğunda, sesli iletişim uzun zaman önce tek işimiz olmaktan çıktı. Ekosistemimizde çok değerli şirketler barındırıyoruz. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.”

Haberin Devamı

DAKİKALAR KATLANDI

Yeni reklam kampanyasında şirketin uçtan uca sağladığı teknolojiler farklı hikayelerle anlatılıyor. Oyuncu Kerem Bürsin’in oynadığı filmde, bireyleri olduğu gibi şirketleri ve sektörleri de birbirine bağladıkları, akıllı cihazlar, otonom araçlar, şehir hastaneleri, havalimanları gibi markanın görünmediği alanlarda da mobil iletişimin sağlandığı mesajı veriliyor. Öte yandan, 30’uncu yaşını yıl boyu farklı sürprizle kutlayacak olan Turkcell, mayıs ayı boyunca abonelerinin paketindeki GB ve dakikaları 2’ye katlayacak. Bu avantajdan Turkcell’e yeni katılan aboneler de faydalanacak. Ayrıca gençlere yönelik sinema ve yemek faydası gibi birçok sürpriz kampanya da yıl boyu devam edecek.