Siyaset Ekmel Bey'e AK Parti'den randevu yok!
Paylaş
Ekmel Bey'e AK Parti'den randevu yok!

CHP ve MHP'nin çatı cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında AK Parti'den de randevu istedi. Ancak 'Başbakan'ın programının müsait olmadığı' bilgisi verildi. İdidaya göre İhsanoğlu için çalışma binası kiralanmak istendiğinde ise 'kusura bakmayın veremeyiz' cevabı alındı

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünkü programının müsait olmadığı bilgisini verdiklerini belirterek “Randevu talebine ret ya da kabul diye nitelenebilecek bir durum söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

BİNAYI KİRAYA VERMEDİLER

Çatı aday için oluşturulan Partilerarası Koordinasyon Kurulu, dün düzenlediği basın toplantısında İhsanoğlu’nun Ankara’daki ana çalışma ofisini ve ekibi tanıttı.

Yaşanan sorunlara da değinilen toplantıda, Kurul’un MHP’li Temsilcisi Ruhsar Demirel, cumhurbaşkanı adayı için çalışma binası kiralanmak istendiğinde mülk sahiplerinin “Kusura bakmayın, veremeyiz” dediğini aktardı.

Kurul’un CHP’li üyesi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da şunları söyledi: “Seçim sürecinin finansmanı sadece bağışlara bağlı olarak yapacağız. Devlet imkanlarını kullanması mümkün değil. Finans açısından halkımızın desteğine inanıyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız da katkı vermek isterlerse hayır diyemeyiz. En fazla bağış miktarı 9 bin 80 TL olarak belirlendi.”

Haberin Devamı

MHP EKSİKSİZ, CHP FİRELİ

CHP ve MHP, İhsanoğlu için başvuru dilekçesini ayrı ayrı imzaya açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinde dilekçeleri ilk imzalayan oldular. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, bütün MHP milletvekilleri olarak eksiksiz imzalamayı planladıklarını kaydetti. CHP’den İhsanoğlu’nu istemeyen bazı milletvekillerinin dilekçeyi imzalamayacağı öğrenildi.

hürriyet