Yaşam Ekmek tutkunlarına çavdarlı ekmek tarifi

Ekmek tutkunlarına çavdarlı ekmek tarifi

Paylaş
Ekmek tutkunlarına çavdarlı ekmek tarifi

Vazgeçilmezimiz olan ekmek, her dönem uzmanların önerilerine göre farklı bir şekillerde sofralarımızda yer alıyor; kimi zaman beyaz kimi zaman kepekli, kimi zaman buğday kimi zaman da çavdar...

Evde doğal malzemelerle ekmek yapmanın zor olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Özellikle sağlık peşinde ve kendi özel lezzetlerini yaratmak isteyenler için... Bu yüzden sizinle çavdarlı ekmek tarifimizi paylaşmak istedik.

İşte çavdarlı ekmek tarifi:

Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

-1/2 kg çavdar unu
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kuru maya (instant maya)
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-Aldığı kadar ılık su

Çavdar Ekmeği Tarifi Yapılışı

Çukur bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yalnız suyu azar azar ekliyoruz. Düzgün bir hamur olduktan sonra hamurun üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iki misli kabardıktan sonra tekrar bir kaç kez yoğurup ekmeği pişireceğimiz yağlanmış kalıba hamuru yerleştiriyoruz. Üstünü örtmeden tekrar mayalanmasını bekliyoruz. İyice kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika kadar bekleyip kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.

Haberin Devamı