Türkiye (Son Dakika) Ekmek arası köfte can aldı

Ekmek arası köfte can aldı

Paylaş
Ekmek arası köfte can aldı

Samsun'da seyyar satıcı 53 yaşındaki Nizamettin Ö.'den ekmek arası köfte aldığı öne sürülen 10 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı

Zehirlenenlerden 10 yaşındaki Ömer Berat Başakur tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan köfteci Nizamettin Ö., "25 yıldır köfte satıyorum başıma böyle bir iş gelmedi" dedi.

Olay dün İkadım İlçesi’nde meydana geldi. Ömer Berat Başokur, ilçedeki Atatürk Bulvarı’nda seyyar köfteci Nizamettin Ö.’den ekmek arası köfte alıp yedi. Akşam eve gittiğinde midesi bulanan ve rahatsızlanan Ömer Berat Başokur ailesine köfte yediğini söyledi.

Bunun üzerine Samsun Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götüren küçük çocuğun durumu ağırlaşınca Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Ömer Berat Başokur, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak sabaha karşı öldü. Hastane morguna kaldırıldıktan sonra otopsi yapılan ve kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için midesinden numune alınan Başokur’un cenazesi daha sonra ailesine teslim edildi. Alınan numuneler ise Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Soruşturma başlatan polis, seyyar köfteciyi bugün gözaltına aldı. Polisin yaptığı araştırmada 3’ü çocuk toplam 9 kişinin daha aynı yerden aldıkları ekmek arası köfteden zehirlenerek çeşitli hastanelerde kaldırılarak tedavi altına alındıkları tesbit edildi. Hastalar fotoğraf teşhisinden köfteyi Nizamlettin Ö.’den aldıktan ve yedikten sonra rahatsızlandıklarını söyledi. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen köfteci, "Her zaman aldığım kasaptan kıyma alıp eve gittim ve köftemi hazırladım. Dün de sattım. Ben 25 yıldır seyyar köftecilik yaparım başıma ilk kez böyle birşey geldi" dedi.

Köfteci Nizamettin Ö., küçük çocuğun öldüğünü öğrenince ise fenalık geçirerek hastanelik oldu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ederken köfteden zehirlenen ve hastanede ayakta tedavi edilen 9 kişinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)

Haberin Devamı