Fatih Öztürk Eğitimde radikal kararlar
HABERİ PAYLAŞ

Eğitimde radikal kararlar

Öğrenciler ve özellikle de çalışan anne babaların biraz daha fazla yorulduğu dönemin ardından sömestr tatiline girdik. Sömestr tatilinin ilk günlerinde sizlerle eğitim adına atılan güzel adımları ve bu adımların geleceğimizi nasıl dönüştüreceğini, güzelleştireceğini paylaşmak istiyorum. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye’de çoğu varoş ve gecekondularla yaşayan, başarısız çocuklar için ‘özel öğretmen’ projesi için düğmeye bastı. Her zaman ülkemizin en batısından en doğusuna kadar her köşesinde çocuklarımızın eşit koşullarda eğitim alma hakkını savundum. Ancak henüz bu mümkün görünmüyorken, ‘Her Çocuk Başarır’ sloganıyla, eşit şartlarda eğitim götürülemeyen çocuklara okul saatleri dışında evde özel dersler verilecek olması çok iyi düşünülmüş bir projedir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bakanlık, Türkiye’nin eğitim kalitesine yönelik araştırmalara yeniden masaya yatırdığında yüzde 58’inin Avrupa standartlarına sahip olduğunu ancak geriye kalan yüzde 42’lik bölümün de neredeyse tamamen başarısız olduğunu tespit etti. Bakan Nimet Çubukçu’ya göre eşit koşullarda eğitim alamayan bu dezavantajlı çocuklar ile iyi eğitim alanlar arasındaki derin uçurum, Türkiye’nin eğitim seviyesi ve kalitesini aşağı çekiyor. Bu proje için alınacak 60 bin yeni öğretmen, ders saatlerinin dışında etüt programı çerçevesinde hafta sonları ya da akşamları bizzat bu çocukların evlerine giderek ders verecek. Ben de Bakan Çubukçu gibi bu program sayesinde özel çocuklar çıkacağına inanıyorum. Bu proje Türkiye’nin eğitim kalitesi ve niteliği de otomatik olarak yükselecek.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, radikal bir karar alarak YİBO ve pansiyonlu okullara 300 kadın yöneticiyi birden atadı. Milli eğitimde kadın dönemini başlatan bu kararı, 28 okulun yönetici koltuğuna kadınları atayan Bilfen Okulları adına yürekten kutluyorum. Bilfen Okulları, yıllardır sürdürdüğü başarısını kadın yöneticiler ve 600’e yakın kadın öğretmenle zirvede tutmayı başaran bir eğitim kurumudur. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı destekleyen bir yönetici olarak önümüzdeki yıllarda YİBO ve pansiyonlu okullardan gelecek başarı hikâyeleri en çok beni sevindirecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder