Eğitim - Kariyer Eğitimde farklı bir sistem: SARES

Eğitimde farklı bir sistem: SARES

Paylaş
Eğitimde farklı bir sistem: SARES

7 yıl önce Arnavutköy yerleşkesinde eğitim hayatına adım atan BÜMED MEÇ Okulları, SARES eğitim sistemiyle fark yaratıyor

Öğrencilerini bireysel olarak izleyen ve aileleri düzenli olarak bilgilendiren ve aktif olarak sürece katan SARES eğitim sistemi, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki akademisyenler tarafından hazırlanıyor. Bu yaklaşım öğrenme konusuyla ilişkili problem çözme, kritik düşünme ve öğrencilerin etkin katılımı üzerine temellendirilmiş, özellikle ders programları içeriklerinin zenginleştirilip derinleştirilmesiyle şekillendirildi.

MEÇ SAATİ İLE TÜM SORULAR CEVAP BULUYOR

Kendi öğrenmesinden sorumlu olan öğrenci bilginin doğal alıcısı, yorumlayıcısı ve inşa edeni olarak kortaya çıkıyor. SARES eğitim sistemi sayesinde öğrenciler, bilgiyi kendileri yapılandırıyor. Bilgi edinmede aktif rol oynayan öğrenciler bilgiyi kalıcı olarak öğreniyor.



Bunun yanı sıra MEÇ Saati uygulamasıyla öğrenciler, aklındaki tüm soruların cevaplarına ulaşma yollarını adım adım yaşayarak öğreniyorlar. Eğitsel anlamda çok sayıda yararı olan bu süreçte merak ettikleri konuları araştıran öğrenciler, yaptıkları sunumlarla hem bir grup önünde kendilerini ifade ediyor hem de bilgi ve düşünme süreçlerini geliştiriyorlar.

EĞİTİMİN HER AŞAMASINDA AİLE DE VAR

SARES eğitim sisteminde çocuk gelişiminde ailenin büyük bir rolü olduğuna inanılıyor ve eğitimin her basamağına aile de de dahil ediliyor.

İSTANBUL'DA 3 MERKEZDE EĞİTİM VERİYOR

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde BÜMED MEÇ Okulları'nın Arnavutköy yerleşkesi anaokul, Moda yerleşkesi anaokul ve ilkokul, İstinye yerleşkesi ilkokul ve ortaokul olarak eğitim veriyor.

Haberin Devamı