Gündem Eğitim-Sen: Kamuoyu yanıltılıyor

Eğitim-Sen: Kamuoyu yanıltılıyor

Paylaş
Eğitim-Sen: Kamuoyu yanıltılıyor

Eğitim-Sen, bir basın toplantısı ile öğretmen maaşlarındaki artış üzerinden kamuoyunun bilinçli olarak yanıltıldığını söyledi

Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmayla öğretmenlere 2014'ün ilk 6 ayında 75 lira ve ikinci 6 ayında 75 lira olmak üzere toplam 150 lira eğitim öğretim tazminatı ödeneceği kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

>>>İŞTE MEMURUN ZAM ORANI

AK Parti ile uzlaşan Memur-Sen’in Toplu İş Sözleşmesi’ni eğitim ve bilim emekçilerinin kazanımı olarak yorumlayarak kamuoyunu yanıltmasına Eğitim-Sen’den yanıt geldi.

Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, toplu sözleşmenin emekçilerin haklarına ilişkin bir sistem olmaktan çıkarılarak zamlara sıkıştırıldığına dikkat çekti.

Kamu emekçilerinin ücretlerine net 123 lira olan yansıyan zammın “müjde” olarak yansıtılmasına tepki gösteren Yıldız, kazanım olarak yansıtılan görüşmelerin büyük kayıplar içerdiğini dile getirdi.

Kamu emekçilerinin kayıplarının ilerleyen yıllarda da süreceğini ifade eden Yıldız, taleplerini bir kez daha sıraladı:

Haberin Devamı

EĞİTİM-SEN TALEPLERİNİ ŞÖYLE SIRALADI:

Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli, son 11 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır.

Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarından tamamen vazgeçilmelidir.

Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, vergi dilimi uygulaması sabitlenerek, ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir.

Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde belirlenmelidir.

Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yararlanması sağlanmalıdır.

Hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmelidir

Kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplusözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır.