A. Yavuz Kocaömer Eğer bu yaşananlar doğru ise (2)
HABERİ PAYLAŞ

Eğer bu yaşananlar doğru ise (2)

Haberin Devamı

18 Haziran 2017 tarihinde bu sütunlarda Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun katıldığı ve 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Paris’te yapılan Atletizm Grand Prix Uluslararası Turnuvası’nda yaşananları yazmıştık. Yani bir kısım sporcular kayıtları yapılmadan bu şampiyonaya gönderilmişti.

Bir kısmının ise sınıflandırılmasında hatalar yapıldığı, kendilerine uygun olmayan branşlarda yarıştırıldıkları ortaya çıkmıştı. Yine bir başka sporcumuz da 3 adım atlama branşında dünya barajına yakın olduğu için götürülmüş. Ama bu branşta yarışma olmadığı için, uzun atlama branşında yarıştırılmış ve dolayısıyla dünya barajını geçememiştir.

Bir istifa geldi ama...

Bu arada “Bu katılımları Türkiye Milli Paralimpik Komitesi bildiriyor. Bizimle ilgisi yok” diyerek gerçekleri konuşmayan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkan yardımcılarından biri, bu yazımızdan sonra yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmiş ve Londra’daki Dünya Şampiyonası’na katılmayacağını söylemişti. Ama ne olduysa işler değişti.

Spor Genel Müdürlüğü üst kademesindeki bazı kankalarının ısrarı ile de olabilir, istifasını 2 gün sonra geri aldı ve hiç sıkılmadan Londra’daki Dünya Şampiyonası’na yine katıldı. Bu konuda bir soruşturma açıldığı Spor Genel Müdürü tarafından bizzat tarafımıza bildirilmiştir. Umarız yakın zamanda sonuçlanır.

Bu düşünceden vazgeçin

Spor Bakanlığımızın yetkilileri bu tip konularda daha hassas olmak zorundadırlar. Yakınlarınızı belli görevlere getirebilirsiniz, bu her devirde böyle olmuştur. Ama liyakatin ön planda tutulması gerekir. Artık yalnız Bedensel Engelliler Spor Federasyonu değil, diğer spor federasyonları da ‘Devletin malı deniz’ düşüncesinden vazgeçmelidir.

SENEYE KAMPTA BULUŞUYORUZ

Genel kurul toplandı

5-8 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Genel Kurulu Abu Dabi’de yapıldı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal ile birlikte oradaydık. 163 delegenin katılımıyla 3 gün süren genel kurulda çeşitli konular tartışıldı. 16 yıldır IPC’nin Genel Başkanlığı’nı yapan Sir Philip Craven bir konuşmayla veda etti. Yerine Brezilya Paralimpik Komitesi Başkanı Andrew Parsons seçildi.

6-7 ülke katılacak

2008 ile 2012 arasında, Uluslararası Paralimpik Komitesi çerçevesindeki Türkiye’nin ağırlığı bu tarihte Spor Bakanı olan Suat Kılıç tarafından, Spor Toto’dan verilen desteğin kaldırılmasıyla zayıfladı. Yine de yapılan temaslarda birçok ülkenin Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu gördük. Önümüzdeki yıl ülkemizde 6-7 ülkenin genç engelli sporcularının katılımıyla uluslararası bir gençlik kampı yapılması kararı alındı. Bu kampa davet edilecek ülkeler öncelikle ‘Türkiye Dostları’ arasından seçilecek.

Spor Toto’dan haber yok

Acı olan, 4 Ocak tarihinden beri Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne verilecek desteği beklemekteyiz. Adı geçen tarihte, o zamanki Gençlik ve Spor Bakanımız Aktif Çağatay Kılıç bizim yanımızda, Spor Toto Teşkilatı Başkanı’na bu konuyu bildirmişti. O günden bugüne çeşitli nedenlerle Spor Toto Başkanı hâlâ bir açıklama yapmadı. Bu konuda daha geniş bilgileri sizlerle önümüzdeki haftalarda paylaşacağız. Lafa gelince “Biz kamu kurumuyuz” demek kolay da, uygulamaya tarafsız gözle bakıp ülkemizin çıkarlarını gözetmek öncelikli olmalı.

'BÜYÜK TEPKİ ALDI'

Biz engelliler binbir güçlükle hayatımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde engellilerle ilgili haber yayıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin engelliler ve sokak hayvanları yararına ‘Engelsizsiniz Alışveriş Şenliği’ düzenleyeceği yazıldı. İptal edildi ama bu iş engelli camiasından büyük tepki gördü. Unutulmasın ki her birey engelli adayıdır.

Erdem Ateş / Bursa

'BİR DE ÖZÜR DİLESELER'

Engelliler ve sokak hayvanları yararına bir alışveriş şenliği düzenlemeye kalkan Engelsiz Yaşam Vakfı’na ne demeli? Vakıf olmak böyle kadar kolaysa biz de olalım. Engelliler ve sokak hayvanları sahipsiz. İkisine de sahip çıkar gibi görünür, parayı götürürüz. Beşiktaş Belediyesi’nden de yer isteriz, gelsin paralar... Belediye ‘Aldatılmışız’ dedi, kurtuldu. Siz vakıf olarak nasıl kurtaracaksınız paçayı? Karşınızda 10 milyonu görüp şap diye oturdunuz. Organizasyon iptal edildi. Bir de çıkıp özür dileseler. Engelli kardeşlerimi verdikleri bu onurlu mücadeleden dolayı kutluyorum.

Raşit Yürüm Bucalı Engelliler Spor Kulübü Başkanı

'KİTAP VE MEKTUP YOLLAYIN'

23 yaşındayım. 2.5 senedir cezaevindeyim. Uzun süre buradayım. Mektupla dertleşecek arkadaş arıyorum. Ayrıca kitap okumayı çok seviyorum. Benim gibi kitap okumayı sevenlerden roman göndermelerini bekliyorum.

Doğan Şaşan Kocaeli 1 no’lu T Tipi Kapalı Cezaevi C-2 Koğuşu Kandıra /Kocaeli

Sıradaki haber yükleniyor...
holder