Spor Efes Pilsen darmadağın oldu

Efes Pilsen darmadağın oldu

Paylaş
Efes Pilsen darmadağın oldu

Efes Pilsen, Turkish Airlines Euroleague Top 16 G Grubu'ndaki 4. maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda İspanyol devi Real Madrid'e 77-60'lık skorla mağlup oldu

Maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünü rakibine kaptıran Efes Pilsen, oyun boyunca sahaya ağırlığını koyamayınca sahadan 77-60 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Efes Pilsen, gruptaki 4. maçında 23 Şubat Çarşamba günü deplasmanda Montepasci Siena ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 17 sayı ile Real Madrid'ten Sergio Llull olurken onu 14 sayı ile Tomic ve Kerem Tunçeri takip etti.

SEMİH ERDEN DE MAÇTA

Fenerbahçe Ülker'den, NBA'in Boston Celtics takımına transfer olan milli basketbolcumuz Semih Erden de tribündeki yerini alarak karşılaşmayı takip etti.

MAÇTAN NOTLAR

Efes Pilsen, ilk dakikalarda hücumda oldukça zorlanan bir görüntü çizse de rakibine de fazla sayı şansı vermemeyi başardı ve ilk 4 dakika 2-6'lık Real Madrid üstünlüğü ile geçildi. İlk 5 dakikada yalnızca tek basket bulabilen Efes Pilsen'de suskunluğu bozan isim Nikola Vujcic olurken, Andrew Wisniewski'nin üçlüğü de Lacivert Beyazlılar'ı gecikmeli de olsa maçın içine soktu. Son 3 dakikada Real Madrid yalnızca 2 sayı bulabilirken, Efes Pilsen, Kerem Gönlüm ve Bootsy Thornton'ın elinden isabetler kaydetti ancak, ilk periyotu önde geçen taraf 12-13'lük skorla Real Madrid oldu.

Haberin Devamı

İkinci periyotun başında üst üste gelen isabetsiz atışlar Efes Pilsen'in yakaladığı ritmi yeniden kaybetmesine neden olurken, boyalı alandan temsilcimize zor anlar yaşatan Real Madrid, periyotun 5. dakikası geçilirken skoru 16-24'e getirdi. Hemen ardından ise yine Vujcic'le sessizliğini bozan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm ve Flip Murray'nin de katkılarıyla 6-0'lık bir seri yakalasa da Ante Tomic ve Pablo Prigioni ile temsilcimize yanıt veren Real Madrid, Sergio Llull'un son saniyede attığı üçlükle de farkı çift hanelere taşıyıp devre arasına 24-35 önde gitti.

Efes Pilsen, 3. periyota art arda top kayıpları yaparak başlarken hücumlarda boşlukları iyi gören ve yüksek yüzdeyle şut atmayı başaran konuk ekip, farkı daha da yükselterek 4. dakikayı da 27-43'lük üstünlükle geçti. Takip eden bölümde de Efes Pilsen sıklıkla üç sayılık atışlara başvurup bunlardan sayı çıkartmakta başarısız olunca, Real Madrid son 3 dakika içinde 32-52 ile farkı 20 sayıya taşıdı. Kalan sürede iki takım da hücumda yeterli etkinliği sağlayamadı ve son periyota 37-56'lık skorla girildi.

Haberin Devamı

Real Madrid karşılaşmanın final periyotuna biraz tutuk başlarken Efes Pilsen, Bostjan Nachbar ve Thornton'ın elinden isabetler buldu. Sonrasında ise Sergio Llull yeniden sahne aldı ve peş peşe isabetleriyle farkın kapanmasını önleyen isim oldu. Son dakikalarda, oluşan farkın etkisiyle iki takım da konsantre olmaktan uzak bir görüntü çizerken, konuk ekip aradaki farkı korumayı başardı ve salondan 60-77'lik galibiyetle ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Zoran Sutulovic (Karadağ), Paolo Taurino (İtalya), Sinisa Herceg (Hırvatistan)

EFES PİLSEN (60): Andrew Wisniewski 3, Lawrence Roberts 2 (7 ribaund - 2 asist), Kerem Tunçeri 14 (2 ribaund - 1 asist), Bootsy Thornton 10 (7 ribaund), Kerem Gönlüm 8 (1 ribaund), Ender Arslan 3, Miroslav Raduljica 3, Nikola Vujcic 7 (6 ribaund), Bostjan Nachbar 6 (2 ribaund), Flip Murray 2 (1 ribaund - 2 asist), Sinan Güler 2 (1 asist)

REAL MADRID (77): Ante Tomic 14 (6 ribaund), Pablo Prigioni 6 (4 ribaund - 4 asist), Carlos Suarez 5 (6 ribaund), Felipe Reyes 10 (2 ribaund - 1 asist), Nikola Mirotic 2 (4 ribaund), Sergio Rodriguez 8 (4 ribaund - 2 asist), Novica Velickovic 1 (1 ribaund), Mirza Begic 5, Sergi Vidal 3, D'or Fischer 2 (7 ribaund), Sergio Llull 17 (2 ribaund - 5 asist), Clay Tucker 4 (1 ribaund - 2 asist)

Haberin Devamı

1. PERİYOT: 12-13

2. PERİYOT: 12-22

3. PERİYOT: 13-21

4. PERİYOT: 23-21